DEİK Sağlık Komisyonu Üyesi Terziler: 20 Mayıs’tan itibaren sağlık turizmi için 31 ülkeye kapılar açılıyor

DEİK Sağlık Komisyonu Üyesi ve Esteworld Saç Ekimi ve Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Servet Terziler, yılda 1,5 milyar dolar gelir getiren sağlık turizminin 17 bilim dalında yeniden başlayacağını duyurdu

Fotoğraf: Reuters

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu Üyesi ve Esteworld Saç Ekimi ve Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Servet Terziler, Türkiye’nin 20 Mayıs’ta sağlık turizmi kapsamında 31 ülkeye kapılarını açacağını söyledi. 

Terziler, koronavirüs salgınında normalleşme sürecinde hastaların kabul edileceğinin Sağlık Bakanlığı tarafından bildirildiğini ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ülkemizdeki uçuş trafiğinin yüzde 25’inin normale dönmesi 10’uncu aydan itibaren başlayacak gibi duruyor. 2020, bir anlamda Kovid-19’u yönetme yılı olacak" diyen Terziler, 20 Mayıs’tan itibaren hasta kabulü alacak bölümleri şöyle sıraladı: 

Ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, üroloji, göz hastalıkları, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, cerrahi onkoloji, jinekolojik onkoloji cerrahisi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, beyin ve sinir cerrahisi, hematoloji, yoğun bakım ile üremeye yardımcı tedavi uygulamaları, organ nakli ve kemik iliği nakli. 

Söz konusu tarihten itibaren Irak, Libya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Cibuti, Cezayir, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova, Somali, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Umman, Almanya, İngiltere, Hollanda, Pakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelecek hastalar Türkiye’de tedavi olabilecek. 

Sağlık turizminin geliri yılda 1,5 milyar dolar 

Servet Terziler, 5 Mayıs’ta Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada sağlık turizminden yılda 1,5 milyar dolar gelir elde edildiğini, sadece saç ekiminden yılda 1 milyar dolarlık kazanç olduğunu söylemişti. 

Türkiye’ye gelip saç ekimi operasyonu geçiren günlük kişi sayısını bin 500 - 2 bin civarında, günlük estetik hastalarının sayısı ise 300 ile 400 arasında olduğunu açıklayan Terziler, sağlık turizminin yaz sonu, sonbahar başı gibi toplarlanacağını belirtmişti. 


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU