David Hockney'nin meşhur tablosu The Splash, 180 milyon TL'ye satıldı

Tablo, Britanyalı sanatçının pop art eserleri üçlemesi arasında yer alıyor

Britanyalı sanatçı David Hockney'in tablosu The Splash (1966), Londra Sotheby's'teki açık artırma öncesi sergilenirken (AFP)

David Hockney'in en ünlü eserleri arasında yer alan The Splash, Londra'daki açık artırmada 23,1 milyon sterline (yaklaşık 180 milyon TL) satıldı.

Los Angeles'taki bir yüzme havuzuna dalış yapan yüzücünün suya çarpış anını tasvir eden tablo, Sotheby's müzayede evinde ismi açıklanmayan bir alıcıya satıldı.

Hockney'in üçlemesindeki diğer iki tabloyu ise özel bir koleksiyonda bulunan ve açık satışa hiç sunulmamış A Little Splash ve şu anda Londra'daki Tate Britain'de sergilenen A Bigger Splash oluşturuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sotheby's çağdaş sanat müzayedeleri sorumlusu Emma Baker yaptığı açıklamada, "Bu (tablo) David Hockney külliyatında bir dönüm noktası olduğu gibi aynı zamanda dönemi tanımlayan ve Los Angeles'a görsel bir kimlik kazandıran bir Pop ikonudur" dedi.

The Splash serisi, Hockney'in sanat okulu mezuniyeti sonrası Los Angeles'ta geçirdiği zamandan ilham alıyor.

Kaliforniya'daki bu şehri ilk kez 1964'te ziyaret eden sanatçı aynı yıl Londra'ya döndükten sonra ilk havuz tablosu üzerinde çalışmaya başladı.

2019 Kasım'ında ressamın Painting of a Hollywood Swimming Pool adlı tablosu New York'taki Sotheby's müzayede evinde düzenlenen açık artırmada 5,6 milyon sterline (yaklaşık 44 milyon TL) alıcı bulmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/art/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU