The Who izdihamdan 11 kişinin öldüğü yerde 40 yıl sonra yeniden sahne alacak

Grup daha önce yaptığı açıklamada trajedi nedeniyle “dehşete düştüğünü” belirtmişti

The Who 1960 ve 1970'lerin en önemli İngiliz rock gruplarından biri olarak gösteriliyor (AP)

The Who, 40 yıl önce konser öncesi yaşanan izdihamda 11 hayranının hayatını kaybettiği trajedinin ardından (ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan -ed.n.) Cincinnati’de ilk kez sahne alacağını duyurdu.

3 Aralık 1979’da gerçekleşen olay sırasında 24 kişi de yaralanmış, sebep olaraksa kargaşa ve en iyi yeri kapmak için kuyruğa giren binlerce hayran için yeterli hazırlık yapılmaması gösterilmişti.

Grubun geri kalan asli üyeleri Roger Daltrey ve gitarist Pete Townshend trajedi nedeniyle “dehşete düştüklerini” söylemişti. Daltrey ve Townshend’e konser sonuna dek olaya ilişkin bilgi verilmemişti.

AP’ye açıklamada bulunan Townshend, “Geri gittiğimizde artık bunun hakkında konuşabiliriz. İnsanlarla görüşeceğiz ve orada olacağız. Orada olacağız. Önemli olan bu. Bu fırsatı yeniden yakaladığımız için çok memnunum” dedi.

Grup 23 Nisan’da Kuzey Kentucky Üniversitesi’ne bağlı BB&T Arena’da sahne alacak ve Cincinnati bölgesinden gelecek gelirin bir kısmını, Finneytown banliyösündeki öğrenciler adına düzenlenecek bir anma konseri için bağışlayacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU