Kerkük’te art arda patlamalar meydana geldi, Barzani ve Fatih Yıldız tepki gösterdi

Irak’ın Kerkük kentinde biri pazar yeri 3 ayrı noktasında patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 16 kişi yaralandı. Türkiye Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, saldırıları kınadı

Kerkük'teki patlamalarda 16 kişi yaralandı / Fotoğraf: AA

Bugün öğlen saatlerinde Kerkük’ün Ahmed Ağa Pazarı, Atlas Caddesi ve Domiz Köprüsü’nde patlama meydana geldi.

Yerel medyaya göre sivillerin hedef alındığı pazar alanındaki patlamada 4 kişi yaralandı.     

Sadece pazar alanında değil, aynı günde Kerkük'ün farklı noktalarında da saldırılar yaşandı. 

Yaralıların arasında sivillerin yanı sıra askerlerin de olduğu belirtildi. 

Kerkük İl Sağlık Müdürü Kerim Weli, patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, toplamda 16 kişinin yaralandığını söyledi.

Patlamaların IŞİD mensupları tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

“Huzuru hedef alan karanlık emelleri lanetliyoruz”

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da sosyal medya hesabından Kerkük’te bir dizi patlama meydana geldiği bilgisini paylaştı.
 

 
 
 

Saldırıyı lanetleyen Yıldız şunları kaydetti: 

“Kerkük’te bu sabah meydana gelen bir dizi patlama sonucunda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Kaybımızın olmaması tek tesellimiz. Kerkük’te ve Irak’ın her neresinde olursa olsun, huzuru hedef alan karanlık emelleri lanetliyoruz.”

IŞİD mensupları dün gece Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Kulaco nahiyesine haban topları ile saldırmış, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşanan çatışmada Kulaco Asayiş Müdürü Yarbay Simko Ali, Cuma Abid ile Mahmud Cuma hayatını kaybetmiş, 5 asayiş görevlisinin yanı sıra 2 çocuk ve bir kadın yaralanmıştı.

“Defalarca uyarıda bulunduk”

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başbakanı Mesrur Barzani, yaşanan saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

IŞİD’le mücadelenin devamı için defalarca uyarılarda bulunduğunu kaydeden Barzani, “IŞİD’li teröristlerin bu saldırısı, bu terör örgütünün halen tamamen yok edilmediğini gösteriyor. Bizler de defalarca uyarıda bulunduk. Bu yüzden uluslararası toplumun Kürdistan Bölgesi ile

Irak’a, IŞİD’le mücadelede yardım etmesi, terör örgütlerinin ortaya çıkmasına ve aktif hale gelmesine yol açan sebepleri ortadan kaldırması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

IŞİD, Haziran 2014'te Musul başta olmak üzere Irak topraklarının üçte birini ele geçirmiş, Irak güçleri, Aralık 2017'de IŞİD’in elindeki toprakları büyük ölçüde geri almıştı.

IŞİD bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasına rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU