Arnavutluk'ta 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha: Ölü sayısı 30'a yükseldi

Arnavutluk'ta 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede meydana gelen depremde ölü sayısının 30'a çıktığı bildirildi

Fotoğraf: AA

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) yapılan açıklamada, merkez üssü Adriyatik denizi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği bildirildi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise yıkılan binalarda sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarının güvenlik gerekçesiyle bir süreliğine durdurulduğu kaydedildi.

Dünkü depremde şu ana kadar 27 kişi hayatını kaybetti. Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığı 8’i ağır 658 kişinin yaralandığını duyurdu.

Dıraç şehri ve Thumane ilçesinin çevresinde kurulan 148 çadıra 2 bin 150 kişinin yerleştirildiği belirtildi.

Bu arada, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, deprem nedeniyle ulusal yas ilan ederken, depremden etkilenen Tiran ve Dıraç’ta 30 günlük olağanüstü hal ilan edileceği duyuruldu.

arnavutluk-deprem-2-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

30 kişi hayatını kaybetti

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede meydana gelen depremde ölü sayısının 30'a çıktığı bildirildi.

Hayatını kaybedenlerin 12'sinin Dıraç, 15'inin Akçahisar (Kruje), birinin de 1 Leş (Lezha) şehirlerinden olduğu aktarıldı. 2'sinin nereden olduğunun belirlenemediği belirtildi.

Bölgede başta Türk arama kurtarma ekipleri olmak üzere diğer ülkelerden gelen ekipler enkaz altında kalanlara ulaşmak için çalışmaları sürdürüyor.

arnavutluk-deprem-3-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

AFAD: Arama kurtarma çalışmaları titizlikle sürüyor

AFAD koordinasyonundaki ekipler, bölgede arama kurtarma, sağlık ve insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü olan Dıraç'ın Thumane ilçesinde çalışmalarına devam eden ekipte yer alan 15 AFAD arama kurtarma uzmanı, enkaz altında halen sağ insanların olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdürüyor.  

Deprem sonrası yaraların sarılmaya çalışıldığı bölgeye giden koordinasyon ekibinde yer alan Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi de depremzedelere tıbbi destek verirken, Türk Kızılayı ve AFAD İnsani Yardım Ekibi, aile çadırları kurarak acil insani ihtiyaçları karşılıyor.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU