Ahmet Hakan: Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkabilecek aday şimdiden zan altında mı bırakılmak isteniyor?

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında “Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başından gitmesini istemek Erdoğan açısından dertsiz başa dert almaktan farksız değildir” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın ortaya attığı, “Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li bir isimle Beştepe’de görüşme yaptığı ve ‘Senin ana muhalefet partisinin genel başkanı olman lazım’ dediği” iddiasına dair bir yazı kaleme aldı. Hakan, “Kemal Bey’in karşısına çıkabilecek aday… Şimdiden “Erdoğan’ın adamı, Külliye’nin adayı” falan diye zan altında mı bırakılmak isteniyor?” diye sordu.

Turan, CHP'li isme ulaşmaya çalıştığını söylemiş ancak bu ismin kendisine cevap vermediğini söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, Hürriyet’te “Süper talihsiz kelimeler: Bu, hanım, had, bildirme...” başlığıyla yayımlanan yazısında Turan’ın iddiasına dair şunları kaydetti:

Yoksa... Yoksa... Kemal Bey’in karşısına çıkabilecek aday... Şimdiden “Erdoğan’ın adamı, Külliye’nin adayı” falan diye zan altında mı bırakılmak isteniyor? Rahmi Turan da bu işe alet mi oluyor?

“Erdoğan’ın başında Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu bir CHP’den gayet memnun olması gerekir” ifadesini de kullanan Hakan, Erdoğan’ın başına CHP Genel Başkanlığı'ndaki bir değişikliğin dert açabileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Seçim kazanamayan, yüzde 25’i geçemeyen, etkili bir muhalefet yapamayan, toplumun tüm kesimlerini etkileyemeyen, iktidarı bir türlü sarsamayan ve senelerdir bir alternatif haline gelemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başından gitmesini istemek...Tayyip Erdoğan açısından dertsiz başa dert almaktan farksız değildir.

Independent Türkçe, Hürriyet 

DAHA FAZLA HABER OKU