Çocuk kitapları yayıncısından Netflix’e 25 milyon dolarlık ‘Black Mirror’ davası

Chooseco şirketi, ABD merkezli online dizi ve film platformuna dava açtı. Şirket, ‘hikayenin akışının izleyiciye bırakılması’ lisansının kendilerinde olduğu gerekçesiyle Netflix’i, “Black Mirror: Bandersnatch” adlı filmde lisans ihlali ile suçladı

Chooseco şirketi Netflix'e 25 milyon dolarlık dava açtı

Choose Your Own Adventure (Kendi Maceranı Seç) adlı interaktif çocuk kitabı serisinin yayıncısı Chooseco, hikayenin interaktif şekilde ilerlemesi fikrinin ticari bir marka olduğunu ve Netflix'in lisans ihlali yaptığını öne sürdü.

Chooseco, Netflix’in üç yıldır kendilerinden lisans almaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını iddia etti.

Kitap yayıncısı, Black Mirror: Bandersatch'ın gösterimi öncesinde Netflix'e ulaşmaya çalıştıklarını ancak ABD'li online film ve dizi şirketinin kendilerine yanıt vermediğini öne sürdü.

Şirket, kendilerine ait lisansı ihlal ettiği gerekçesiyle Netflix’e 25 milyon dolarlık dava açtı. Ayrıca Black Mirror: Bandersatch'ten elde edilen geliri de talep etti. 

28 Aralık’ta yayınlanmaya başlanan Black Mirror: Bandersatch, online platform Netflix'in ilk interaktif filmi olarak dünyada ses getirdi. Filmde, kendi tercihlerinize göre seçimler yaparak ilerliyor ve sonunu kendiniz belirliyorsunuz.  


 

DAHA FAZLA HABER OKU