Atatürk’e “Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin” dediği için görevden alınan AK Partili Uzunlar: Yüz kızartıcı bir suçla anılmadığım için mutluyum

Hasan Uzunlar: Bizim karşısında olduğumuz Atatürk değil, onu sömürerek bir yerlere gelmeye çalışanlar

Fotoğraflar: Facebook / Hasan Uzunlar

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde paylaştığı mesajlar yüzünden görevinden alınıp hakkında soruşturma başlatılan eski Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, yüz kızartıcı bir suç işlemediği için mutlu olduğunu söyledi.

Akit gazetesine konuşan Uzunlar "Ben olanların dışında hiçbir şey söylemedim. 10 Kasım günü araçlar 09:05'te kornaya basmıyor mu?" diye sordu.

Paylaşımları kendisinin yaptığını belirten Uzunlar sözlerine şöyle devam etti:

Biz siyasi hayatımızda iki konu ile mücadele ediyoruz. Birisi din sömürücülüğü diğeri de Atatürk sömürücülüğü. Bizim karşısında olduğumuz Atatürk değil, onu sömürerek bir yerlere gelmeye çalışanlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzunlar, şöyle devam etti:

Bunu AK Parti ile ilişkilendirmek son derece yanlıştır. Görevden alındığım için sevindiğim bir nokta var. Allah'a şükür yüz kızartıcı bir suçla manşetlerde yer almadım. Tabii ki içimde burukluk da var ama biz kadere inanan insanlarız.

Uzunlar ne yazmıştı?

Uzunlar, sosyal medya hesabında Atatürk’e yönelik olarak “Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin” demişti.

“Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun” şeklinde bir alıntıyı da sosyal medya hesabında paylaşan Hasan Uzunlar, şapka ve kıyafet devrimine ilişkin bir fotoğrafın altına da “Yahudi şapkası benzetmesi” yapmıştı.

Uzunlar, tepki görmesi üzerine ilk olarak şu açıklamayı yapmıştı:

Atatürk bizim devletimizin kurucu Cumhurbaşkanıdır. Biz iki şeyle mücadele ediyoruz. Biri din sömürücüleri biri de Atatürk sömürücüleri. Sosyal medya hesapları benim. Paylaşımları da ben yaptım. Ancak bunlar ortalıkta dolaşan her an karşınıza çıkabilecek sosyal medya fotoğrafları. Ben hiç bir yorum yapmadım. Bunlar televizyonlarda söylenen şeyler. Bu hesaplar da benim özel hesaplarım. Bir kere bile Atatürk karşıtlığı yapmadım. Sosyal ağlar benim siyasi kimliğimle alakalı değildir. Atatürk düşmanı değilim. Sömürücülerin düşmanıyım.

 

Independent Türkçe, Akit

DAHA FAZLA HABER OKU