How I Met Your Mother’ın yıldızı Neil Patrick Harris, Matrix 4 kadrosuna katıldı

Film Keanu Reeves ve Carrie Ann Moss’u yeniden bir araya getiriyor

Neil Patrick Harris, 9 sezon süren How I Met Your Mother'da Barney Stinson karakterine hayat vermişti (CBS)

Matrix 4’ün oyunu kadrosu belli olmaya başladı. Son olarak Neil Patrick Harris’in, serinin 4. filmi için anlaşma imzaladığı açıklandı.

Variety’nin haberine göre oyuncu Matrix 4’te, orijinal filmdeki rollerini devam ettirecek Keanu Reeves ve Carrie Ann Moss’la kamera karşısına geçecek.

Basında geçen hafta yer alan haberlerde Aquaman yıldızı Yahya Abdul-Mateen II ile anlaşma imzalandığı belirtilmiş, oyuncunun Morpheus’un genç versiyonu olarak karşımıza çıkabileceği ifade edilmişti.

Matrix 4’ün senaryosuna ilişkin henüz net bir bilgi yok. Neil Patrick Harris’in de filmde hangi rolü canlandıracağı bilinmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin yönetmenliğini üstlenen Lana Wachowski senaryoyu da Aleksandar Hemon ve David Mitchell’la birlikte kaleme aldı.

Proje 2020’in başlarında yapım aşamasına geçecek.

Warner Bros. son birkaç yıldır Matrix evrenine dönmenin yollarını arıyordu ancak yapımın haklarına ilişkin gelişmeler nedeniyle süreç yavaşlamıştı. Nihayet şirket ağustosta Matrix’in 4. filmi için çalışmalara başlandığını duyurmuştu.

1999 yapımı Matrix ve ardından 2003’te gelen iki devam filmi Matrix Revolutions ve Matrix Reloaded dünya çapında toplamda 1,6 milyar doları (yaklaşık 9,5 milyar TL)  aşan gişe hasılatı elde etmişti.

How I Met Your Mother’la yıldızı parlayan Neil Patrick Harris son olarak Netflix’te yayımlanan Talihsiz Serüvenler Dizisi’nde (A Series of Unfortunate Events) rol almıştı.

Oyuncu Alexander Payne’in Küçülen Hayatlar (Downsizing) ve David Fincher’ın Kayıp Kız (Gone Girl) filmleri için kamera karşısına geçmişti.

Öte yandan Jada Pinkett Smith’in ilk üç Matrix’te canlandırdığı Niobe karakteriyle 4. filmde de rol almasına ilişkin görüşmeler yapıldığı belirtiliyor.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU