K-pop’un ünlü grubu BTS bilinmeyenlerini anlattı: Sanki farklı bir dünyada yaşıyormuşuz gibi geliyor

BTS üyeleri The Hollywood Reporter’a konuştu

K-Pop’un dünyaca ünlü müzik grubu BTS, The Hollywood Reporter’a verdiği röportajda gelecek planları, listelerde The Beatles’a rakip olmaları ve Suudi Arabistan’da verecekleri konser hakkında konuştu.   

The Beatles’tan bu yana Billboard 200 listesinde bir yıldan kısa sürede bir numaraya ulaşan üç albüme imza atma başarısını yakalayan ilk grup BTS. Şarkılarının çoğunun Korece olduğu düşünüldüğünde bu başarı daha da şaşırtıcı.

Son albümleri Map of the Soul: Persona dünya çapında 6 ay içinde 3,5 milyon kopya sattı ve bu satışların 562 bin adeti ABD’de gerçekleşti.

 

 

Grubun kitaplar, tişörtler, kozmetik ürünleri, takılar, oyuncaklar ve turizm gelirleri açısından Güney Kore ekonomisine katkısı da azımsanmayacak ölçüde. BTS ekosistemi ülkenin GSYİH’sının 4,65 milyar dolarına eşit. Ve bu rakam grubu Samsung ve Hyundai’yle aynı lige sokmaya yetiyor.

BTS’nin 25 yaşındaki lideri RM, “Kendimizi diğer K-pop gruplarından sadece daha iyi olarak düşünemeyiz, en iyisi olduğumuzu düşünmek zorundayız” diyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

RM, “Ben sadece Netflix’te Stranger Things izlemeyi, yemek yiyip bira içmeyi seven genç bir adamım. Ama CNN ve BBC’yi açıyorum ve bizim verdiğimiz ara hakkında konuşuyorlar. Sanki farklı bir dünyada yaşıyormuşuz gibi geliyor” diye belirtiyor.

Siyasi açıdan bu kadar dolu bir gündem sırasında Amerika’daki turnelerine devam etme konusunda herhangi bir çekinceleri olup olmadığının sorulması üzerine RM şunları söylüyor:

BTS savaş ya da barış, küresel yoksulluk ya da açlık gibi büyük mevzular ya da bunun gibi şeyler hakkında konuşmuyor. Hem Amerika’da hem de Kore’de çok fazla mesele var. Bence mesajımız kendinizi sevmek ve ufak detaylara bakmak.

RM, grubun en büyük hayallerinden birinin bir Grammy almak olduğunu belirterek, “Bu bir hayalin gerçeğe dönüşmesi olurdu. Sadece düşünmesi bile heyecan verici” diyor.

BTS’nin 10 Ekim’de Suudi Arabistan’da vereceği konsere ilişkinse RM şunları söylüyor:

Kolay olduğunu söyleyemem. Ama resmi olarak davet edildik. Orta Doğu’da sahne almayalı uzun zaman oldu. Sanırım en son 2015’te Dubai’deydik.

Konuyla ilgili konuşan Jimin ise şu ifadeleri kullanıyor:

Basitçe söylemek gerekirse, eğer insanların bizi görmek istediği bir yer varsa, araya gideriz. Gerçekten böyle hissediyoruz.

Suudi Arabistan’da sahne alan uluslar arası sanatçılar son aylarda tartışmalara neden olmuştu. Temmuzda Nicki Minaj, insan hakları örgütlerinin tepkilerinin ardından ülkede vereceği konseri iptal etmişti.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU