Hollywood’daki Apple bilgisayarlar gizemli bir şekilde çöktü, yapım şirketleri film çalışmalarını durdurdu

Mac Pro, Avid düzenleme yazılımıyla uyumsuz gibi gözüküyor

Sorun özellikle çeşitli film ve televizyon programları için kullanılan bir düzenleme uygulaması olan Avid Media Composer yazılımını kullanan eski Mac Pro'ları etkiliyor (Reuters) 

Hollywood'daki bilgisayarlar gizemli bir şekilde bozuldu ve stüdyolar filmleri üzerinde çalışamaz hale geldi.

Sorunun film üretim aşamasında kullanılan Avid yazılımında ve yazılımın yüklendiği Mac Pro bilgisayarlarda yaşandığı görünüyor.

Bu Apple bilgisayarların yeniden yükleme yapamaması anlamına gelirken, bazı dünyaca ünlü filmleri yapmak için programa bağımlı olanlar arasında panik yaşandı.

Kullanıcılara sorun yaşamamaları için bilgisayarlarını kapatmaması söylendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avid Twitter'da "Bazı Avid ürünlerini kullanan Apple Mac Pro kullanıcılarını etkileyen yeniden başlatma sorunundan haberdar olduğunu" açıklamasını paylaştı.

Şirket kullanıcıları haberdar edeceğine söz vererek "Tüm mühendislerimiz ve destek ekiplerimiz için en önemli sorun bu ve sorunun kaynağını bulmak ve çözmek için özenle çalışıyoruz" diye açıklama yaptı.

Sorun özellikle çeşitli film ve televizyon programları için kullanılan bir düzenleme uygulaması olan Avid Media Composer yazılımını kullanan eski Mac Pro'ları etkiliyor.

Apple bu sene çıkması beklenen yeni bir Mac Pro üzerinde çalışıyor ancak şu an sadece 2013'te satışa çıkarılan modeli satıyor. "Çöp kutusu" olarak da bilinen eski profesyonel bilgisayar, hala dünyadaki bir çok video editörü ve yüksek kaliteli bilgisayarlara ihtiyaç duyan kişilerce kullanılıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Miraç Eren Dereli

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU