İsrail, İran'a yanıt verme planında değişiklik yaptı

Geçen ekim ayında Natanz tesisi çevresindeki hava savunmasını gösteren Devrim Muhafızları medyası tarafından yayınlanan videodan

Batılı istihbarat kaynakları, İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısını ertelediğini ve planında değişikliğe gittiğini belirtti.

İngiliz “The Times” gazetesi dün, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını hassas askeri bilgilerin sızması nedeniyle ertelediğini bildirdi. Gazete bir istihbarat kaynağına dayandırdığı haberinde, “Sızıntı Tel Aviv'i yanıt planının bazı bileşenlerini değiştirmeyi gerektiren alternatif bir plan geliştirmeye zorladı” dedi.

Kaynaklar, “Plan değişikliği tahmin edilenden daha uzun sürdü” açıklamasını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın ulaştığı kaynaklara göre İran, diplomatik arabuluculuğun başarısız olmasının ardından önümüzdeki hafta İsrail'den bir yanıt bekliyordu.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami Tahran'da yaptığı açıklamada, İsrail'in sınırlı yeteneklere sahip bir savunma sistemine dayandığını ve “güvenilmez” olduğunu söyledi.

Selami İsraillilere alaycı bir şekilde seslendi: “THAAD tüplerine güvenmeyin. Sınırlı bir savunma sistemine bel bağlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU