İsrailli bir yetkili, planla ilgili Amerikan belgelerinin sızdırılmasının ardından "İran'a verilecek tepkiyi" ertelediğini yalanladı

Fotoğraf: AA

Üst düzey bir İsrailli güvenlik yetkilisi, İsrail'in planının ayrıntılarının Pentagon'dan sızdırılmasının ardından İsrail'in 1 Ekim'deki İran saldırısına tepkisini ertelemek zorunda kaldığını belirten İngiliz haberinin doğru olmadığını belirtti.

Güvenlik yetkilisi, İsrail Ordu Radyosuna yaptığı açıklamada, "Pentagon'dan belge sızdırılmasıyla İran'a yönelik saldırının zamanlaması arasında herhangi bir bağlantı yok" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran, Ekim ayı başında İsrail'e düzenlenen füze saldırısının, Lübnan'daki Hizbullah grubunun liderlerinin öldürüldüğü saldırılara ve geçen temmuz ayında Tahran'da Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniyye’nin öldürülmesine yol açan patlamaya yanıt olduğunu söylemişti.

Şarku’l Avsat’ın Times of Israel internet sitesinden aktardığına göre yetkili, önerilen çeşitli zamanlamaların tartışılmasına rağmen, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e 200 balistik füze fırlatarak halkın çoğunu sığınaklara gitmek zorunda bırakmasına İsrail'in vereceği yanıt için herhangi bir tarih belirlenmediğini belirtti.

Yetkili, “Operasyonel fırsatlara göre uygun tarihi seçeceğiz” dedi.

Gizli olarak tanımlanan belgeler ilk kez geçen cuma günü sosyal ağ uygulaması Telegram'da, ABD'nin, İran'a yönelik bir saldırı için eğitim alan İsrailli pilotları izlediğine dair gizli belgeler ortaya çıktı.

Times, İsrail'in sızıntının ardından alternatif bir plan geliştirdiğini, ancak ilerlemeden önce bunu test etmesi gerektiğini bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU