Netanyahu'dan Blinken'a: Lübnan'da siyasi ve askeri alanda değişime ihtiyaç var

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken / Fotoğraf: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede, yerlerinden edilen İsraillilerin kuzey İsrail'deki evlerine güvenli bir şekilde dönebilmeleri için Lübnan'da askeri ve siyasi bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığına göre Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, dün Blinken ile iki buçuk saat görüştüğü ve görüşmenin samimi ve verimli geçtiği belirtildi. Netanyahu, İsrail'in halen Gazze Şeridi'nde tutulan esirlerin geri dönmesi için çok çalıştığını ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın ortadan kaldırılmasının ‘esirlerin geri dönmesi, savaşın tüm hedeflerinin yerine getirilmesi ve savaşın ertesi günü üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini’ ifade etti.

Dün Kudüs'te ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Gazze Şeridi'nin savaş sonrası yönetimini görüşen Netanyahu, Hamas liderinin öldürülmesinin esirlerin serbest bırakılmasına katkıda bulunacağı umudunu dile getirdi.

Görüşmelerin ardından Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre iki taraf savaşın sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'nin yönetimi konusunu ele aldı.

Başbakan, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ortadan kaldırılmasının Gazze Şeridi'nde bir yıldan uzun süredir tutulan esirlerin geri dönüşü üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini vurguladı.

Toplantı, Blinken'ın Ortadoğu'da gerçekleştireceği ‘yoğun görüşmeler’ turunun ilkiydi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU