Avustralya vatandaşlarına "uçuşlar devam ettiği sürece" İsrail'i terk etmeleri çağrısında bulundu

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong / Fotoğraf: AP

Avustralya, İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasındaki çatışmayı gerekçe göstererek vatandaşlarını İsrail'e seyahat etmemeleri konusunda uyardı ve ticari uçuşlar hala mevcutken ülkeden ayrılmaya çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri Bakanı Penny Wong, dün geç saatlerde X platformunda yaptığı bir paylaşımda, "Avustralya hükümetinin, İsrail ve işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki güvenlik durumunun hızla kötüleşebileceğine dair ciddi kaygıları var" ifadelerini kullandı.

Avustralya hükümeti seyahat uyarısında, İsrail'e ve bölgedeki İsrail çıkarlarına yönelik askeri ve terörist saldırı tehdidinin devam ettiğini belirtti. Bazı havayolu şirketlerinin, çatışmanın tırmanması ve hava sahasının kapatılmasına yol açmasının ardından İsrail'e uçuşlarını azalttığını ya da askıya aldığını belirtti.

İsrail, Hizbullah’a karşı yürüttüğü savaşta hedeflerinin kapsamını genişletti; ülkenin kuzeyinde sağlık yetkililerinin en az 21 kişinin öldüğünü duyurduğu bir hava saldırısı düzenlerken, Lübnan'dan atılan mermilerin ardından milyonlarca İsrailli barınaklara akın etti. Hizbullah’ın dün İsrail'in merkezinde düzenlediği insansız hava aracı saldırısında ise dört İsrail askeri öldürüldü.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU