Hafif ağırsikletin dev maçı bu hafta sonu Riyad'da

Adrenalin'de bu hafta: Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor… "El Turco" Toprak, ikinci şampiyonluğunu ilan edebilir… El Salvador'da sörf heyecanı başladı...

Yılın en iyi boks maçlarından biri bizi bekliyor (Reuters)

Hem yapanın hem de izleyenin adrenalinini yükselten sporlardan haberlerin yer alacağı Adrenalin'den merhaba. Bundan sonra her hafta cuma günü beraber olacağız. 

Bu hafta dövüş sporları hareketli, güzel müsabakalar bizi bekliyor. İki boksör kemerleri birleştirmek için ringe çıkacak. 

Motor sporlarında ise Formula 1 uzun bir arada olmasına rağmen önemli açıklamalar var. Superbike'ta yarışan gururumuz Toprak Razgatlıoğlu için de bu hafta sonu çok önemli. 

Haftanın etkinliği

İkisi de yenilgisiz, ikisi de şampiyon. 12 Ekim gecesi hafif ağırsıklette kemerler Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da birleşecek. WBA Hafif Ağırsıklet kemerinin sahibi Dmitriy Bivol, IBF, WBO ve WBC Hafif Ağırsıklet kemerlerinin sahibi Artur Beterbiev'in karşısına çıkıyor.

39 yaşındaki Beterbiev'in kariyerinde 20 galibiyeti var ve şimdiye kadar hiç yenilmedi. Üstelik bu galibiyetlerin hepsini nakavtla aldı. 33 yaşındaki Bivol de hiçbir rakibine boyun eğmedi ve 23 maçta 12 nakavtı var.
 

Riyadh Season

Beterbiev-Bivol maçı saat 20.00'den itibaren S Sport ve S Sport+'tan izlenebilecek (Twitter/@RiyadhSeason)


Başka neler var?

Formula 1, Ruanda yarışıyla Afrika'ya dönebilir

Afrika kıtasında 1993 Güney Afrika Grand Prix'sinden beri Formula 1 yarışı düzenlenmiyor. Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali yakın zamanda Ruanda'dan yetkililerle masaya oturdu. 

7 dünya şampiyonluğuna sahip Lewis Hamilton, ağustostaki Hollanda Grand Prix'sinde yaptığı açıklamada Afrika'da da yarış düzenlenmesi gerektiğini söylemişti: 

Başka yerlere yarışlar ekleyip dünyanın geri kalanının sadece bir şeyler aldığı Afrika'yı görmezden gelmeye devam edemeyiz. Kimse Afrika'ya hiçbir şey vermiyor.

Red Bull'un Hollandalı yıldızı Max Verstappen, önemli isimlerin takımdan peş peşe ayrılmasını yorumladı. Son üç yılın pilotlar şampiyonu, "Herkesin kalmasını tercih ederdim ama sonuçta insanları durduramazsınız" dedi. 

Williams'ın Logan Sargeant yerine şans verdiği ve şimdiye kadar bu şansı çok iyi kullanan Arjantinli Franco Colapinto, "Zaten hızlı olmayı bekliyordum" diye konuştu. 
 

Colapinto, ilk üç yarışını ilk 12'de bitiren üçüncü Güney Amerikalı pilot oldu


Toprak, Superbike'ta şampiyonluğa bu hafta sonu ulaşabilir 

Yarışseverlerin "El Turco" lakabıyla andığı Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki Estoril Pisti'nde düzenlenecek 11. ayağında ikinci dünya şampiyonluğunu elde edebilir.

414 puanla en yakın rakibinin 39 puan önünde liderliğini sürdüren Toprak, ikinci sıradaki Nicolo Bulega'yla puan farkını 63 puan ve üzerine çıkartırsa zafere ulaşacak.


Estoril yarışları 12 ve 13 Ekim'de koşulacak. Her ikisi de 15:40'ta başlayacak yarışlar Red Bull TV'den izlenebilir. 

MotoGP'de Bagnaia, Martin'le farkı 10 puana indirdi

Ducati Lenovo'nun üst üste üçüncü şampiyonluğunu kovalayan İtalyan sürücüsü Francesco Bagnaia, Japonya Grand Prix'sini kazanarak bu sezonki 8. zaferini elde etti.

2024 sezonunun tamamlanmasına 4 yarış kala Prima Pramac Racing pilotu İspanyol Jorge Martin, 392 puanla sürücüler şampiyonasında lider. 


MotoGp'nin sıradaki durağı Avustralya. 18-20 Ekim hafta sonunda S Sport'tan izlenebilir.

El Salvador'da sörf heyecanı başladı 

Surf City El Salvador Uzun Tahta Şampiyonası, El Salvador'un El Sunzal kentinde 9 Ekim'de başladı. 8 erkek ve 8 kadın sporcunun yarışacağı mücadelenin başlaması için denizde ve havada en iyi koşulların oluşması bekleniyor. 
 

ABD'li Taylor Jensen'in üç uzun tahta şampiyonluğu var ve 4'üncüsünü kovalayacak. Dünya Sörf Ligi'nin (WSL) düzenlediği şampiyona, buradan izlenebilir.

UFC'de yenilgisiz Tatsuro, seriyi devam ettirme peşinde

UFC'nin 12 Ekim'i 13 Ekim'e bağlayan gece başlayacak ana etkinliğinde Japon Tatsuro Taira, ABD'li Brandon Royval'la Octagon'a çıkacak. Tatsuro'nun UFC'de 6, MMA kariyerinde 16 galibiyeti var ve henüz yenilmedi. 

Daha tecrübeli rakibi Royval ise UFC'de çıktığı 9 maçta 6 galibiyet aldı. Tatsuro'nun sineksıklet kemeri yolculuğunda önemli bir adım olan maç, S Sport'tan izlenebilecek. 
 

 


Independent Türkçe, Motorsport, BBC Sport  

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU