Beyrut'un Dahiye bölgesini hedef alan İsrail saldırıları sonucu ‘büyük yıkım’

İsrail'in 8 Ekim 2024 tarihinde düzenlediği hava saldırısının ardından Beyrut'un Dahiye bölgesinden dumanlar yükseliyor / Fotoğraf: Reuters

Lübnan devlet medyası dün, Hizbullah'ın ana kalesi olan Beyrut'un Dahiye bölgesinin, İsrail'in hedef alınan mahallelerin sakinlerini tahliye etmeleri konusunda uyarmasının ardından ‘büyük yıkıma’ neden olan bir dizi İsrail hava saldırısıyla vurulduğunu bildirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı pazartesi günü Lübnan genelinde düzenlenen İsrail saldırılarında 36 kişinin öldüğünü ve 150 kişinin de yaralandığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Lübnan Ulusal Haber Ajansı’ndan (NNA) aktardığına göre Beyrut'un güney banliyöleri, sonuncusu Nezlet el-Kafaat'ta olmak üzere bir dizi hava saldırısına maruz kalmaya devam ediyor. Daha önce İsrail hava saldırılarında vurulduğu bildirilen Burc el-Baracne, el-Kafaat ve el-Leylaki başta olmak üzere bölgede büyük yıkım meydana geldi. İsrail'in Hizbullah'ın altyapı ve tesislerini hedef aldığını söylediği hava bombardımanı 23 Eylül'den bu yana devam ediyor.

NNA, ‘İsrail'in son hava saldırısının ardından Burc el-Baracne bölgesinde birbirine bitişik dört binanın çöktüğünü’ bildirdi, ancak saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına açıklık getirmedi. İsrail geçen hafta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a Beyrut'un güney banliyösü Haret Hreik'te, İsrail'in yoğun bombardımanı nedeniyle sakinlerinin çoğunun kaçtığı yoğun nüfuslu bir bölgede düzenlediği bombalı saldırıda suikast düzenlemişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU