Hamaney: Hizbullah darbe aldı, diz çökmeyecek

Zarif New York'ta Pezeşkiyan'ın pozisyonunu savundu

İran Lideri Ali Hamaney / Fotoğraf: AA

İran Lideri Ali Hamaney dün Lübnan Hizbullahı'nın liderlerinin İsrail tarafından öldürülmesiyle darbe aldığını kabul etti ancak "diz çökmeyeceğini" vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail'in Lübnan Hizbullah'ının liderlerine karşı gerçekleştirdiği suikastların İran'ın müttefiki grubun boyun eğdirilmesine yol açmayacağını vurguladı. Hamaney, "(Hizbullah) içinde bazı etkili ve değerli güçler öldürüldü ve bu şüphesiz ki (Hizbullah'a) darbeler vurdu” dedi ve şöyle devam etti: “ABD biliyor ve müdahale ediyor.”

Hamaney, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden önce “Siyonist varlığın bir zafer elde etmesine ihtiyacı olduğunu” söyledi. Hamaney, “Düşmanlar bunu farklı şekillerde yapmaya çalışsalar da İran'ın sınırlarına saldırmaya cesaret edemiyorlar” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın New York'ta yaptığı konuşmada “Filistin, Lübnan ve Yemen'deki direnişi savunduğunu ve İsrail'in suçlarını ifşa ettiğini” söyledi ve “yetmiş yıldır Ortadoğu'ya ilişkin tersine çevrilmiş anlatının tuzağına düşülmemesi” konusunda uyarıda bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU