Mücahit Birinci'den "İsrail Türk yurduna saldıracak" diyen Yiğit Bulut'a: Sen kimsin kardeşim?

AK Partili Birinci ile Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yiğit arasındaki gerilimli polemik sürüyor

Kolaj: Independent Türkçe

Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yiğit Bulut'un "İsrail'in Türkiye'ye de saldırabileceği" iddiasına sert tepki gösteren AK Partili Mücahit Birinci, "Yahu sen kimsin? Savunma Bakanı mısın? Parti sözcüsü müsün? Genel Başkan Yardımcısı mısın?" şeklinde sorular yöneltti.

Birinci, sosyal medyadan verdiği yanıtta şunları söyledi:

Dış politika sahasında bu şekilde ortalığı velveleye veren açıklamayı, yetkin olmadığı halde, alanın olmadığı halde, anlamadığın konular olduğu halde hangi kafa ile yapıyorsun? Bu hususta bir risk görüyorsa, TSK'mız orada, Savunma Bakanlığımız orada, istihbaratımız orada!  Senin bu konudaki beyanına mı ihtiyacı var ülkenin? Teğmenler olayında vesayete karşı duran tabana, parti yetkililerine, bakanlara, partinin öz ve evlatlarına "çer çöp" dedikten sonra, İsrail çıkışı ile, "göze girmek" için parende attığını görüyorum. Ama yetkin yok, işin değil kardeşim az sus! Son söz de aziz milletimize! Milletimiz müsterih olsun. Bu şahsın tahminleri, gerçekleşmemesiyle ünlüdür.  Devletimiz güçlüdür, istihbaratımız güçlüdür, abuk subuk totoculatın beyanlarını lütfen dikkate almasınlar. Birinci daha sonraki paylaşımında ise, Yiğit Bulut'un önceki açıklamalarını hatırlatarak şu cümleleri kurdu: Bize oy verenleri, vesayete karşı duranları "çer-çöp" olarak niteledikten sonra böyle olmaz... Bir de amuda kalk, parende at, belki koltuğu muhafaza edersin.

Yiğit Bulut ne demişti?

Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Bulut; sosyal medya hesabından yaptığı uzun analizde "İsrail kısa bir süre içinde Mescid-İ Aksa ve diğer kutsallarımıza saldıracak. Arkasından SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN DEFALARCA BELİRTTİĞİ GİBİ HEDEF TÜRK YURDU OLACAK! ABD’nin Yunanistan, Kıbrıs Rum tarafı ve İngiltere’nin üslerinde yaptığı yığınak da çok belli ki GAZZE İÇİN DEĞİL! Tek korkuları var; S-400’ler!!" ifadelerini kullanmıştı.

Bulut daha sonra kendisine yönelik eleştirilere "Daha SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN aylar önce yaptığı konuşmayı dinlemeden, anlamadan bana laf etmek için ortalığa dökülenler!! İYİ DİNLEYİN! SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ NE DİYOR anlamaya çalışın!!" diye yanıt vererek, Erdoğan'ın videolu bir açıklamasını yayınlamıştı. Erdoğan o videoda "Hamas, Gazze'de Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor" diye yanıt vermişti.

Metiner: Külliye'de yeniden yapılanma şart

Öte yandan eski AK Parti milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner de, sosyal medya hesabı üzerinden iki ayrı paylaşımda bulunarak Bulut'a unvanı üzerinden yüklendi.

Metiner şunları söyledi:

Bu ismin hâlâ Cumhurbaşkanımızın başdanışmanı sıfatıyla konuşuyor, hâlâ o koltukta oturuyor olmasına bilmem ki ne demeli! Hangi konuda kendisine danışılıyorsa yandığımızın resmidir! Hiç bir konuda kendisine danışılmadığı halde o payeyi kullanıyorsa o da apayrı bir ayıp! O başdanışman sıfatını taşıyan kişioğlunun son demecini okuduktan sonra bir kez daha kani oldum ki, Külliye’de kendisine danışılacak kişilerin seçimi çok büyük önem arz ediyor. Yeniden yapılanma şart.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU