İBB, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti

İBB'ye Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Fotoğraf: X

İBB Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki ibadethanelere cemevlerini de ekleme kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şube müdürlüğünün sorumluluk alanındaki ibadethaneler arasında Cami ve mescitlerin yanında Cemevleri ve diğer dinlerin ibadethaneleri de sayıldı. İmamoğlu yerel seçimlerden önce "Cemevleri ibadethanedir. Bunu kabul etmeyen, ettirmeyen, etmemeye çalışan hangi anlayış varsa tarihe gömülme vakti gelmiştir" şeklinde konuşmuştu.

Şube Müdürlüğünün görevleri tanımlanırken; dini kurum ve topluluklardan gelen teklif, görüş ve talepleri incelemek, değerlendirmek ve ilgili kurum birimlerine iletilmesini sağlamak ve takibini yapmak gibi detaylar da eklendi. Kamu hizmetinin tarafsızlığı ve eşitlik ilkesi gözetilerek dini kurum ve topluluklara ait ibadethaneler için bina ve tesis yapılması, bu bina ve tesislerin bakımı ve onarımına yönelik talepleri değerlendirilmesi, yapımı ve gerektiğinde ilgili kurum birimlerine iletilmesi ve takibi de müdürlüğün görevi olarak belirtildi.

Ne olmuştu?

2020 yılı ocak ayında cemevlerinin statüsünün ibadethane olarak değiştirilmesi önerisi, AKP ve MHP'nin oylarıyla İBB Meclisi'nde reddedilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU