Özgür Özel: Dilruba adına özür diliyorum, şimdi sıra Gezi'ye katılanlara 'sürtük' diyen Erdoğan'da

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinden Dilruba ile yan yana geldiği için özür dilemesini istemesine yanıt verdi

Fotoğraf: X

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Dilruba adına alınan kim varsa herkesten özür diliyorum, sıra Erdoğan'da kırdığı herkesten özür dilesin" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dilruba Kayserilioğlu'nun ifadelerini savunmadığını ancak bu ifadeler nedeniyle tutuklanmasını ölçüsüz ve adaletsiz bulduğunu ifade eden Özel, Erdoğan 'Özgür Özel özür dilesin' diyor. Ben ne için özür dileyeyim? Benim dileyecek özrüm yok ama Dilruba adına özür diliyorum" diye konuştu.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

Dilruba'nın ifadelerini savunmuyorum. İfade özgürlüğünü, bunun için tutuklanmasını ölçüsüz ve adaletsiz buluyorum. Sayın Erdoğan 'Özgür Özel özür dilesin' diyor. Ben ne için özür dileyeyim? Ben Dilruba adına özür dileyeyim.  Şimdi sıra Erdoğan'da.. Benim dileyecek özrüm yok ama Dilruba adına özür diliyorum. Ben Dilruba'nın kırdığı herkesten onun adına özür diliyorum. Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da. Ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi'ye katılanlara 'sürtük' dedi. CHP'lileri üzen sözler için özür dilesin.  Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin ve Türkiye yeni bir aşamaya geçsin.

Türkiye Narin'e yas tutarken Erdoğan'ın Dilruba'ya, teğmenlere ve Hulusi Akar'ın o ifadelerle kullandığı bütün ifadeler son derece sorunlu ifadeler. Teğmenler kılıç çattılar ya, yıllardır yapılan bir yeminden bahsediyoruz. Geçen sene gittiler ve hep birlikte kapalı spor salonunda yaptılar. Bu sene de siz ayrıldıktan sonra o ritüeli yaptılar. Bu insanlara sırf birilerinin gazını almak ve birilerinin istediği gibi kutuplaşmak için hesap ödeteceğiz yaklaşımları son derece sorunlu. Bu ifadeleri bir an önce terk etmesini, bu meseleyi suni sorun hale getirmemesini düşünüyoruz.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İL Başkanları toplantısında Dilruba Kayserilioğlu'nun 30 Ağustos resepsiyonunda CHP'nin konuğu olarak kendisine yer verilmesini eleştirmişti. Erdoğan "AK Parti'ye oy veren insanlara hakaret edeni yanlarına aldılar. Biz Sayın Özel'den bir özür bekliyoruz" diye konuşmuştu.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU