Özel: Parti tarihine Ecevit'ten sonra CHP'yi iktidara taşıyan lider olarak geçmek istiyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı

Fotoğraf: AA

Yetkinreport'ta yayınlanan röportajında Özel, genel seçimlerde kimin aday olacağına dair soruyu yanıtlarken Bülent Ecevit örneğini kullandı. Özel; "Ben parti tarihimize Bülent Ecevit’ten sonra CHP’yi yeniden iktidara taşıyan genel başkan olarak geçmek istiyorum. Partimizi Mustafa Kemal Atatürk kurdu. Biz onun emanetçisiyiz. Ama onun vasiyetini tutamadık" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son anda penaltıyı atmak gibi bir niyetinin olmadığını belirten Özel, şu ifadeleri kullandı:

Son anda penaltıyı ben atarım diye bir şey yok. O gün geldiğinde en hazır olan kimse, o atar. Biz iktidara yürüyoruz, buna inanıyoruz. Bugün Salı, CHP iktidarına dünden bir gün daha yakınız, bunun için çalışıyoruz. Partimiz tarihine önem veren bir partidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olmak istemesi durumunda erken seçimin şart olduğunu vurgulayan Özel, tartışma yaratan önerisine şu ifadelerle açıklık getirdi:

Geçen yıl Yüksek Seçim Kurulu Erdoğan’ın bunun ikinci dönem olacağını karara bağladı. Anayasa iki dönem diyor, yani 5 yıl normal akışıyla biterse bir daha aday olması mümkün değil. İkinci dönemi olduğu için Meclisi kendi feshetse de bir daha aday olamaz. Ancak meclis seçime karar verirse, Anayasa’nın 116’ıncı Maddesi, 1 sefere mahsus aday olabilir diyor. Meclis kararı alma girişimi olursa AK Parti artı MHP’nin 330 civarında oyu var, ama 360 oy gerekiyor. Yani yapamıyorlar. Bunun için bize gelmeleri gerekiyor.

Diyoruz ki gelin bu beş yılı ikiye bölelim; iki buçuk bizden, iki buçuk sizden. Gelin diyorum, iki buçuk yılınız dolunca getirin Meclis’e seçime gidelim. Bu da Ekim 2025’e geliyor. Diyoruz ki, aday olmak istiyorsa Sayın Erdoğan bize Kasım 2025’ten sonra gelmesin. O olmaz. İki buçuk yılı dolana kadar varız, sonra yokuz.

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz

 

Yetkinreport

DAHA FAZLA HABER OKU