Adalet Bakanı Tunç: Engin Polat'ın tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez

Tunç: Görülmekte olan bir davada yargı eninde sonunda en doğru kararı verir. Yargı mensuplarımıza güvenelim

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Engin Polat’ın tahliyesine ilişkin, "Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez" ifadelerini kullandı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Yargıya güvenelim"

Bakan Tunç yaptığı açıklamada, "Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez. Cumhuriyet Savcılarımız itiraz etmiştir. Değerlendirecek olan hakimlerdir. Dışarıdan biz dosyadaki delilleri değerlendirme imkanımız olamaz. O nedenle görülmekte olan bir davada yargı en doğru kararı verir. Toplum vicdanını rahatlatacak bir karara ulaşır. Yargı mensuplarımıza güvenelim." ifadelerini kullandı.

"Parmak sallama" tartışması

Yılmaz Tunç, İmamoğlu'nun kendisine verdiği yanıta dair de şöyle konuştu:

Yargımız anayasadan yetkisini alır. Yargının tarafsız ve bağımsız olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuk devleti olduğunu ifade ediyoruz. Yargılama yapanlara yönelik sözler sarf ederseniz tehlikeli durum ortaya çıkar. Görülmekte olan davalarla ilgili olarak sorumluluk makamında olan kişilerin daha sorumlu davranması lazım. Bırakın yargı görevini yapsın. Burada sayın Özel, özellikle kendi belediye başkanlarının yargıya yönelik parmak sallamasına onun yanında olduğunu ifade etmesi talihsizlik. Siz yargıyı tehdit ederek 'şöyle karar vermezseniz şöyle olur...' bunlar eski Türkiye manzaraları. Geçmişte yargı arka bahçe yapanlar bugün ortaya çıkıp biz başkanımızın yanındayız yargıya parmak salladığı noktasında ona destek oluyoruz derseniz sorumlu harekette bulunmamış olursunuz.

Teğmenlere inceleme yapılacak

Yılmaz Tunç, teğmenlerin yeminine dair de şu yorumu yaptı:

Kanunen yapılan yemin bellidir. Yürürlükten kaldırılan yeminin edilmesi kamuoyunda tartışma yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız doğru olmadığını ifade etti. Ordumuzun yıpratılmaması gerekiyor. Ordumuz peygamber ocağı. Orduyu yıpratacak askeri rencide edecek davranışların yapılmaması lazım. Siz kanunda belli olan yemini yaptıktan sonra tekrar yürürlükten kalkan yemini farklı bir gösteri halinde yaparsanız bunun askeri disiplin açısından bir sorun olduğunu ben söylemiştim elbette bunun arka planının soruşturulması gerektiğini söyledik. Gerekli incelemeler yapılacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU