İmamoğlu'ndan Vaniköy tepkisi: Zaten yıkım kararı aldığımız bir yerle ilgili bize haber vermeden işlem yapmaya çalışıyorlar

İBB Başkanı İmamoğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Vaniköy'deki kaçak inşaatın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerince yıkılmasına ilişkin, "Yabancı bir kişi geliyor, mülkiyet alıyor, izin alıyor. Usulsüz süreçler işliyor. Büyükşehir Belediyesi zaten tutanakları tutuyor. Garip olan zaten yıkımı programda olan yere bugün İBB sokulmuyor ve orada Büyükşehir Belediyesine hiçbir haber vermeden işlem yapma gayretindeler." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul'da, 12-15 Eylül'de düzenlenecek "2. Tour Of İstanbul" için Saraçhane'deki Başkanlık binasında tanıtım toplantısı düzenlendi. İBB Başkanı İmamoğlu, programın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Üsküdar Vaniköy'deki kaçak inşaatın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerince yıkılmasıyla ilgili soru üzerine İmamoğlu, yapıyla ilgili 1994-2018 yılları arasında 24 yıllık bir süreç olduğunu söyledi. Bu süreçte suç örgütü suçundan yargılanan Adnan Oktar'ın hapse girdiğini aktaran İmamoğlu, "Sonra burada malum süreç... Yabancı bir kişi geliyor, mülkiyet alıyor, izin alıyor. Usulsüz süreçler işliyor. Büyükşehir Belediyesi zaten tutanakları tutuyor. Garip olan zaten yıkımı programda olan yere bugün İBB sokulmuyor ve orada Büyükşehir Belediyesine hiçbir haber vermeden işlem yapma gayretindeler." ifadesini kullandı. Bu şehrin muhafızının belli olduğunu dile getiren İmamoğlu, şunları kaydetti:


Biz, Allah'ın izniyle o Boğaz'a bakan askeri alanlarda yaptıkları kuleleri bilen birisi olarak, açtığımız davaları bilen birisi olarak, tek bir metrekareye, tek bir imar rantı çıkartmayan birisi olarak, yüzlerce noktada imar çıkartan parsel bazlı küçücük parsellere bile hala Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında imar tasarlayan akla karşı mücadele etmeye, muhafız olmaya devam edeceğiz.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU