El-İsa: Müslümanlar medeniyet değerlerini ayağa kaldırıyor

Rabıta Genel Sekreteri Dr. Muhammed el-İsa, Tanzanya ziyaretine Darüsselam'da verdiği Cuma hutbesi ile başladı

Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Dr. Muhammed el-İsa Tanzanya'nın Darüsselam kentindeki en büyük camide Cuma hutbesi verdi / Fotoğraf: SPA

Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Şeyh Dr. Muhammed El-İsa dün (Cuma) yaptığı açıklamada, Müslümanların medeniyet değerlerini ayağa kaldırdığını ve ‘davranışlarında temsil edilen yüksek ahlaka sahip olduklarını’ vurguladı.

El-İsa, Rabıta'nın çeşitli etkinlik ve faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere çıktığı Afrika turunun bir parçası olarak Tanzanya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin başlangıcında, Darüsselam şehrinin en büyük camisinde verdiği Cuma hutbesinde İslam'da merhamet, bağışlama ve hoşgörünün anlamlarından bahsetti.

El-İsa, şeriat metinlerinde yer alan büyük hikmet ve engin merhamete, dünya mutluluğu ve ahiret refahına değindi. Ayrıca kim olduklarına bakılmaksızın herkese doğruluk çağrısında bulundu. El-İsa, “Hz. Peygamber (sav) tarafından tanımlandığı şekliyle doğruluk, din, renk ya da başka herhangi bir farklılığın değiştirmediği, değiştiremeyeceği sabit bir İslam ahlakı ve güzel ahlaktır” dedi.

Rabıta Genel Sekreteri, Allah yoluna çağırmada, kalpleri birleştirmede ve İslam'ın hakikatini ve faydalarını dünyaya anlatmada Kur'an-ı Kerim ve sünnet tarafından yönlendirilen ‘doğru davranışa’ atıfta bulundu.

El-İsa, Gazze'deki mazlumlar için dua ederek, Allah'tan onların yüklerini kaldırmasını, onların ve her yerdeki mazlumların destekçisi ve yardımcısı olmasını dileyerek hutbesini tamamladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU