TİP Milletvekili Ahmet Şık: Muhalefet partileri olarak Meclis'i terk edelim, AKP-MHP baş başa kalsın

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık,"Parlamentercilik oynamayalım artık, CHP’sinden İYİ Partisi’ne tüm muhalefet Meclis’i terk etmeli" dedi

Fotoğraf: X

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Ahmet Şık, Meclis'te yaşanan gerilimi ve kendisine yönelik saldırıyı da anlattı. Şık, organize bir saldırıya uğradığını ileri sürerek, Tuğrul Türkeş'in ifadelerine yanıt verdi ve şunları söyledi:

Bir kere Tuğrul Bey, Gezi davasıyla ilgili tutumuyla teşekkürü hak ediyor. Ama Tuğrul Bey meclise gelip giden biri olsaydı, görevi izin vermiyor olabilir, şunu görürdü: İktidar mensuplarından en çok duyduğumuz en çok sözcükler; vatan haini, bölücü, terörist, katil… Ben gazetecilik yaparken de hizaya gelerek gazetecilik yapmadım, siyasette de hizaya gelerek siyaset yapmayacağım. Ne muamele görüyorsam aynı şekilde mukabele etmek benim görevim. Onların bize söylediğini, kendilerine söylediğimde hakaret mi etmiş oluyorum? Can Atalay için terörist dediniz mi? Dediniz. Ben de “Hayır, Can değil, sizsiniz terörist” diyorum. Tuğrul Bey de bunları değerlendirsin. 

Sadece Gezi Davası'nda aldığı tutum nedeniyle işin hukuksuzluğunu görmesine rağmen hala nasıl o partide nasıl kalıyor, bence bunu sorsun kendisine. Can Atalay’la hukukum var, canım yanıyor. O öfkeyle çıktım. Konuşmamı bütünlüklü yapabilseydim, ne diyeceğim anlaşılacaktı. Söylemeye çalıştığım şu: Anayasa’da milletvekili yemini şöyle biter: “Anayasa’ya sadakatle bağlı kalacağıma şerefim üzerine yemin ederim.” AYM kararları bağlayıcı iken, uymayacağını beyan edenler yemini çiğniyor. Yani, şerefiyle bağdaşmayan bir iş yapıyor. Bir bu. İki; “Bekir Bozdağ'ın oturumu yönetmesi sizin utancınız olmalı” diyorum. Neden? Bozdağ, Can’la ilgili milletvekilliğinin düşürülmesi kararını okuyan kişi. Bozdağ'ın iki Adalet Bakanlığı döneminde atamasının yaptığı hakim savcıların yüzde 34'ü FETÖ’cülük iddiasıyla ihraç edilmiş. Sahip olduğu sıfatı ve gücü Fethullahçıların devlet içi örgütlenmesinin önünü açmak için kullanan bir adamdır. En hafif tabiriyle yardım yataklıkla suçlanabilecek biridir ki, bana sorarsan örgüt üyeliğinden yargılanması lazım. Can Atalay hapiste, çeteye devleti teslim eden adam meclisi yönetiyor. Utanılması gereken şey bu. Bunu söylemeye çalışıyordum.

Şık, uğradığı saldırıyı da şöyle anlattı:

Alpay, ilk müdahaleyi yaptı. AKP İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan. Saldırdılar 6-7 kişi birden, bildikleri iş bu, pusu kurmak.

Şık, muhalefetin TBMM'de yerinin olmadığını da belirterek şu çağrıyı yaptı:

Hep birlikte meclisi terk edelim. AKP, MHP baş başa kalsın. Meclisi sokağa taşımaktan bahsediyorum. Böyle bir ortamda yönetebilirler mi? Evet, utanmaları yok. Devam edebilirler. Ama meşruiyet sorunu yaratır. Biz parlamentercilik oynamayalım artık. CHP'sinden İyi Partisi'ne tüm muhalefet meclisi terk etmeli.

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU