Gizemli kaza Irak'ta "yüzyılın soygunu" davasını erteleyebilir

Baş sanık Beyrut'ta yaralı olarak ortaya çıktı

‘Yüzyılın soygunu’ davasının baş sanığı Nur Zuheyr bir televizyon röportajı sırasında (Al Sharqiya TV)

Iraklı yargı kaynakları, ‘yüzyılın soygunu’ davası baş sanığının Beyrut'ta geçirdiği esrarengiz bir trafik kazasında yaralanmasının ardından davanın ertelenebileceğini belirtti.

Medya kuruluşları Cuma günü şafak vakti ‘Iraklı iş adamı Nur Zuheyr'in Beyrut'ta geçirdiği trafik kazasından sağ kurtulduğunu’ bildirdi. Şarku’l Avsat'a konuşan Lübnanlı kaynaklar, ‘kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Zuheyr'in güney banliyölerinin dış mahallelerindeki St. Therese Hastanesi'ne götürüldüğünü’ söyledi.

Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi ‘Beyrut polis karakollarının Nur Zuheyr adlı Irak vatandaşının karıştığı herhangi bir olaydan haberdar edilmediğini’ ifade etti. Yetkili, “Hastane, Zuheyr'in durumunun emniyete bildirilmesini ya da kendisine trafik kazasıyla ilgili tıbbi bir rapor verilmesini gerektirmediğini bildirdi” dedi.

Kaynaklara göre Zuheyr, ‘geçtiğimiz çarşamba günü özel bir uçakla Beyrut'a geldi ve cuma günü Türkiye'ye gitmek üzere ülkeden ayrılırken kaza geçirdi.’

Iraklı bir yargı kaynağı, Zuheyr'in bu ayın 27'sinde yapılması planlanan duruşmasının, Beyrut'taki büyükelçilik tarafından onaylanması koşuluyla kaza geçirdiğine dair kanıt sunması halinde ertelenebileceğini öne sürdü.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU