Gazze'nin acısı daha da kötüleşiyor ve Philadelphia çözümsüz

ABD Genelkurmay Başkanı aniden bölgeye geldi. Bir Hamas heyeti ise Kahire'deki atmosferi izliyor

Filistinliler dünkü İsrail saldırısının ardından Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Hamad Şehri'nde meydana gelen yıkımı inceliyor (Reuters)

ABD Genelkurmay Başkanı C.Q. Brown dün beklenmedik bir şekilde bölgeye gelirken, bir Hamas heyeti Philadelphia ekseninde tıkanan ateşkes görüşmelerine katılmak yerine gözlem yapmak üzere Kahire'ye gitti. Gazzeliler ise yetersiz beslenme oranlarının artması ve bir çocuk felci vakasının tespit edilmesiyle acı çekiyor.

Mısırlı iki güvenlik kaynağı, Hamas heyetinin dün görüşmelere yakın olmak ve görüşmelerden çıkabilecek önerileri gözden geçirmek üzere geldiğini söyledi. Yeni teklifler arasında Gazze'nin kuzeyinde yaşayanların geri dönüşü gibi önemli noktalarda uzlaşmalar yer alıyor, ancak İsrail'in Philadelphia (Selahaddin)Koridoru'nun kontrolünü elinde tutma ısrarı konusunda ilerleme kaydedildiğine dair bir işaret yok.

ABD Genelkurmay Başkanı C.Q. Brown Ürdün'de Ortadoğu'ya habersiz bir ziyaret başlattı. Brown, önümüzdeki günlerde askeri liderlerin görüşlerini almak üzere Mısır ve İsrail'e de gideceğini belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

 

DAHA FAZLA HABER OKU