Mısır, İsrail'in Refah sınır kapısından ve Philadelphia ekseninden çekilmesi konusundaki kararlılığını yineledi

Mısırlı üst düzey bir kaynak, İsrail medyasında yer alan Mısır'ın İsrail askerlerinin Philadelphia sınır kapısında kalmasına izin verdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah sınır kapısı / Fotoğraf: DPA

Mısırlı üst düzey bir kaynak dün (Pazartesi) yaptığı açıklamada, Mısır'ın İsrail askerlerinin Philadelphi sınır kapısında kalmasına izin vermeyi kabul ettiği yönündeki haberleri yalanladı.

El-Kahire el-İhbariyye kanalına konuşan kaynak, İsrail medyasında yer alan Mısır'ın İsrail askerlerinin Philadelphia sınır kapısında kalmasına izin verdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kaynak, Mısır'ın İsrail'in Refah sınır kapısından ve Philadelphia ekseninden tamamen çekilmesi konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

Şarku’l Avsat’ın İsrail gazetesi The Jerusalem Post'tan aktardığına göre İsrail hükümet sözcüsü David Menser gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Hamas'a silah ikmalini önlemek için İsrail Ordusu’nun Mısır sınırına bitişik Philadelphia Koridorunda kalması ilkesine bağlı olduğunu söyledi.

Sözcünün açıklamaları, Netanyahu'nun Hamas ile İsrail arasında ateşkes ve Gazze Şeridi'nde tutulan rehinelerin serbest bırakılması konusunda bir anlaşmaya varılması çabaları kapsamında İsrail'e yaptığı ziyaret sırasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi sonrasında geldi.

Hamas ve İsrail arasındaki arabuluculuk çabalarına Mısır, Katar ve ABD de katılıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU