Filistin'in direniş sembolü Hanzala, Cihangir merdivenlerinde

Beyoğlu Belediyesi, Gazze'deki Filistin halkına destek amacıyla Cihangir'deki merdivenlere karikatürist Naci el-Ali'nin 'Hanzala' karakterini resmetti

Fotoğraf: X

Merdivenlerin yeni halini sosyal medya hesabından paylaşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney şunları söyledi:

Doğrusu güzel oldu! 

Filistinli karikatürist Naci el-Ali'nin, kendi çocukluğundan esinlenerek çizdiği, katliamlara sessiz kalanlara küsen ve sırtını dönen Hanzala'yı, Beyoğlu Belediyesi’nin organizasyonuyla ressam Furkan Akhan, Cihangir merdivenlerimize çizdi.

On yıllardır süren katliama karşı onurları ve vatanları için mücadele edenlere; Gazze soykırımına karşı dünyanın her yerinde direnen tüm insanlık ailesine saygıyla.

Hanzala kimdir?

Hanzala karakteri, 10 yaşındayken İsrail işgali nedeniyle vatanını terk etmek zorunda bırakılan dünyaca ünlü karikatürist Naci el Ali tarafından 1969’da oluşturulmuştur.

Yalın ayaklı, yamalı giysili Hanzala hep 10 yaşındadır ve okuyucuya sırtı dönüktür çünkü Filistin’deki zulme sessiz kalan dünyaya küskündür.

1987’de Londra’da uğradığı suikast nedeniyle şehit olan Naci el Ali, 40 binden fazla Hanzala çizimine imza atmış ve her fırsatta, Hanzala’nın ancak ülkesi Filistin’e yeniden kavuşmasıyla yüzünü döneceğinin altını çizmiştir.

Ne olmuştu?

Beyoğlu Belediyesi, merdivenlere daha önce resmedilen Filistin bayrağını "Direnen ulusun bayrağı yerde değil gökte olur" diyerek beyaza boyamıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU