İsveçli otomobil üreticisi, yeni vergi düzenlemesi sonrası Türkiye’deki sedan modellerinin satışına son veriyor

Volvo, son gümrük vergilerinin de etkisiyle Türkiye’deki sedan modellerinin satışını durdurma kararı aldı

Fotoğraf: Reuters

Türkiye'de 11 bin 646 adet satış rakamı ile geçtiğimiz yıl tüm zamanların rekorunu kıran İsveçli Volvo Car, sedan modellerin ülkedeki satışına son veriyor.

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre, Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği basın mensuplarına yaptığı açıklamada, markanın kompakt SUV modeli XC40'ta artık benzinli motor seçeneğinin sunulmadığını ve aracın EX40 ismi ile sadece elektrikli olarak yola devam ettiğini söyledi.

Emiroğlu, "Sedan araçlarımız S60 ve S90 Çin'de üretiliyordu. Yeni vergi düzenlemesi sebebiyle mevcut stoklardan sonra yeni araç getirmiyor olacağız. Elektrikli sedan modellerimiz gelene kadar, önümüzdeki yıl itibariyle sedan otomobillere ara vermek durumunda kalacağız" ifadelerini kullandı.

2023 yılındaki satış rekoruna değinen Emiroğlu, "Son 6 yıldır Türkiye'ye yurtdışından bakma fırsatım oldu ve Türkiye’nin bu süre içerisinde elde ettiği başarıyı yurt dışından izlemek çok gurur vericiydi," dedi.

2024 yılında yeni bir rekor kırmayı hedeflediklerini belirten Emiroğlu, "Yıl sonu pazar beklentimiz 850.000 adet civarında. Yılın geri kalan 5 ayında satışların yavaşlayacağını düşünüyoruz. Marka olarak 2024’ü, 2023’ün üzerinde kapatmayı planlıyoruz. Böylece, daralan pazarda büyüyerek payımızı artırmak istiyoruz. Binek otomobil pazarında geçen yılki yüzde 1.2 pazar payını artırarak, 2024'ün ilk 7 ayında ulaştığımız yüzde 1.42 ile rekor bir pazar payına ulaştık," diye konuştu.

Daha önce Çin menşeli elektrikli araçlara getirilen yüzde 40 ek vergi, Temmuz 2024'ten itibaren Çin'den ithal edilen tüm yakıt türlerindeki otomobiller için geçerli oldu.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU