Perinçek'ten AK Parti'ye eleştiri: Suriye'ye ABD-İsrail yanlısı hükümet dayatılıyor

Perinçek; AK Parti Hükümetinin Suriye ile görüşmelere başlamak için yeni anayasa şartını ileri sürmesine dair sert ifadeler kullandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AK Parti Hükümetinin Suriye ile görüşmelere başlamak için ABD ve İsrail’in dayattığı şartları öne sürmesini eleştirdi

Perinçek şunları söyledi:

Suriye'ye Amerika ve İsrail'in dayattığı anayasanın içeriğini çok iyi biliyoruz.  O anayasa Suriye'yi federasyonlara ya da özerkliklere bölecek bir anayasa. Suriye'de bir PKK devletçiğinin kurulmasını öngören bir anayasa. Bu anayasa o terör koridorunu devlet haline getirecek bir anayasa. ABD ve İsrail, Sayın Beşar Esad yönetimini silahla deviremediler, seçimle devirecekler. Plan bu. Başka bir devlete anayasa dayatmak, seçim dayatmak Türkiye Devletinin işi olabilir mi?

Partisinin İstanbul İl Merkezi’nde bir basın toplantısı yapan Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü:

Suriye’nin Anayasası var. Ayrıca Suriye’ye yeni anayasa gerekiyorsa, buna Suriye devleti ve Suriye Arap milleti karar verir. Hiçbir devlet başka bir devlete Anayasa dayatamaz. ABD ve İsrail’in, AK Parti hükümeti aracılığıyla Suriye’ye yeniden dayattığı Anayasa, bölücü Anayasadır. ABD ve İsrail, “Kürdistan” adı altında İkinci İsrail devletçiğini kurmak için, 2010 yılından bu yana Suriye’yi bölme amaçlı isyanlar kışkırttı. Bunun sonunda PKK/YPG/YPD’nin ve DEAŞ’ın yönettiği toprak parçaları oluşturdular ve Suriye’nin bölünmesini Anayasalaştırmak peşindeler. Suriye, kendi yönetimini seçimlerle belirlemiştir. Suriye’ye ABD ve İsrail’in dayattığı seçim, Suriye’nin meşru hükümetini devirme ve ABD-İsrail yanlısı bir hükümet kurma amaçlıdır.

AK Parti yönetiminin bu ABD-İsrail planına ayak uydurması, Türkiye’yi bölme planına uyum göstermeğe gider. Çünkü Suriye’yi bölme, başka deyişle Suriye’nin kuzeyinde bir ABD-İsrail koridoru oluşturma girişimi, Türkiye’yi bölme girişimidir. AK Parti yönetiminin bu açıklamaları üzerine PKK ve DEAŞ bayram yapıyor. Çünkü bu terör örgütleri, bir tahta kurusu gibi Türkiye-Suriye çatlağında yaşayabilirler.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU