Sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Y. hakkında iddianame hazırlandı: Tutuklu yargılanacak

Dilruba Y.'nin tutuklu yargılanacağı açıklandı

Fotoğraf: X

Sokak röportajında Instagram’ın kapatılması üzerine yaptığı yorumla gündeme gelen ve tutuklanan Dilruba Y. hakkında iddianame hazırlandı.

Avukat Hüseyin Yıldız, müvekkili hakkında kamu davası açıldığını bildirdi. Yıldız, Dilruba Y.'nin 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacağını açıkladı. Dilruba Y.'nin tutuklu yargılanacağı açıklandı.

Yıldız, müvekkilinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Avukat Yıldız şöyle konuştu:

Gözümüze çarpan ilk şey halka kin ve düşmanlığa aşağılama suçundan iddianamenin başsavcı vekili tarafından alelacele hazırlanıp kamu davasının açıldığını gördük. Açılan kamu davasında da duruşma gününün dahi tayin edildiğini öğrendik. Tutukluluğa itiraz ettik. İki günde jet hızında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Dilruba'nın 3 Eylül günü saat 14.00'te görülecek. Dilruba'nın 3  Eylül'den önce tahliye edileceğini düşünüyoruz.  Adalet duygusunun incinmemesi için Dilruba'nın derhal tahliye edilmeli. Hukuki düzenlemeler kapsamında Dilruba'nın tahliye edilmeli.

Ne olmuştu?

Bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna dün itiraz edilmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU