İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay: Bozkurt işareti yapan futbolcu heykelini İzmir'e dikmeyiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Merih Demiral heykeline ilişkin iddialara dair açıklama yaptı

Fotoğraf: X

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, milli futbolcunun heykelinin İzmir'e dikilmesini önermişti. Öneri, oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderilmişti.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Tugay; MHP'nin talebinin nezaketen komisyona sevk edildiğini dile getirdi. Tugay şunları söyledi:

Meclis başkanvekilimiz direkt burada reddetmeyelim, komisyona gönderelim, oradan ret çıkar diye böyle bir şey yapmış. Kendince bir nezaket yapmış yani. Yani böyle bir ihtimal olabilir mi ya gözünüzü seveyim. Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz İzmir'e yani. Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler. Ciddiye alınması bile bir şey yani tuhaf. Yani bizi ne zannediyorlar? Anlamadım partimiz belli. İdeolojimiz belli. Bu olaydaki bizim savunacağımız, savunmayacağımız şeyler belli. Anlatabiliyor muyum? Yani heykel dikmek nasıl bir şey olabilir? Olabilir mi öyle bir şey? MHP'li bir meclis başkan vekili var. Bizim orada o vermiş bu önergeyi. Grup başkan vekili verdiği için ona ayıp olmasın diye komisyona gönderelim demişler. İşte yarın meclis var. Yarın olumsuz oy çıkar kapanır konu. Belediyeden buna dair o haberleri yapan herkesi ayrı ayrı tebrik ederim. Yani bir arayıp sorsalar da böyle bir karar var mı diye ya?
Komisyona havale edilmesi bu önergenin kabul edildiği anlamına gelmez ki. Komisyondan karar çıkacak. Ondan sonra oylanacak.

CHP ne demişti?

CHP'den yapılan açıklamada, İzmir'e milli futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alındığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, UEFA Disiplin Kurulu'nun, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle ceza verdiği milli futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin kente dikilmesine karar verdiği iddia edildi. Haberde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısında futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e dikilmesi önergesinin oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderildiği bilgisi aktarıldı.

CHP'nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada  “"İzmir'e milli futbolcu Merih Demiral’ın heykeli dikileceği yönünde meclis kararı alındığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu talebe ilişkin önerge, ilgili mevzuat doğrultusunda detaylı incelenmek üzere ilgili komisyona gönderilmiştir" denildi.

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU