Ukrayna'nın Rusya'ya saldırısı kartları karıştırdı

Moskova hazırlıksız yakalandı... Washington hedeflerini netleştiriyor

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, perşembe günü Kursk Bölgesi Vali Vekili Aleksey Smirnov ile yaptığı görüntülü görüşmede / Fotoğraf: AFP

Ukrayna, geçtiğimiz salı günü küçük çaplı başlayan ve üç gün içinde Rusya'nın 10 kilometre derinliğinde hayati bir nüfuza dönüşen bir saldırısı ile iki yılı aşkın süredir devam eden savaştaki en büyük Ukrayna taarruzlarından birini gerçekleştirerek sahadaki kartları yeniden karmayı başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin saldırıyı "büyük bir provokasyon" olarak nitelendirdi. Moskova, sürpriz saldırıya karşı koymak için elinden gelen her şeyi yaptığını vurguladı.

Beyaz Saray, Ukrayna'nın en büyük destekçisi olan ABD'nin saldırıdan haberdar olmadığını ve Kiev'den daha fazla ayrıntı beklediğini belirtti.

Ukrayna'nın ilerleyişi, sınırdan yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve Avrupa'ya Ukrayna üzerinden doğalgazın Avrupa’ya nakledildiği gaz ölçüm istasyonunun bulunduğu Sudzha çevresinde yoğunlaştı. ABD merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Ukrayna güçlerinin "en az iki Rus savunma hattını" aştığını duyurdu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

 

DAHA FAZLA HABER OKU