AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "Haniye suikastı" ile ilgili açıklama: İsrail, bölge savaşı için ilk tetiği çekmiştir

"İsrail hükümeti bütün bölgedeki ülkelerin milli güvenliğini tehdit etmektedir"

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde Tahran’da suikast sonucu öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Bugün gerçekleştirilen bu saldırı net bir şeyi ortaya koyuyor ki, katliamcı ve soykırımcı şebeke bundan sonra zulümlerini artırarak devam ettirecek” diyen Çelik, “Dünya barışının kilidi Ortadoğu barışıdır, Ortadoğu barışının kilidi de Filistin barışıdır” ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yönelik eleştirilerde bulunan Çelik, şunları söyledi:

Netanyahu ve Hitler'in ekibine benzeyen ekibi, insanlık tarihinde görülmemiş bir soykırıma imza attılar. Bunun karşısında en net, en güçlü ses Türkiye'den çıktı. Netanyahu hem kendi kişisel durumunu kurtarmak için hem de kendisinin ve ekibinin yargılanmasını önlemek için ‘katliamcı’ ve ‘yayılmacı’ siyaseti bölgeye yaymaya çalışıyor. İsrail bu eylemi yaparak bir ‘bölge savaşı’ çıkarmak istediği konusunda irade beyanında bulunmuştur.

Haniye suikastı ile ilgili ise Çelik, “Bugün artık yeni bir güne geçilmiştir. Şimdiye kadar bölge ülkelerinden yapılanlara ‘karşılık veririz’ diyen İsrail, bugün gerçekleştirdiği bu suikastla beraber bir bölge savaşı istediğinin ilk tetiğini çekmiştir. İsrail hükümeti bütün bölgedeki ülkelerin milli güvenliğini tehdit etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU