Yunanistan Danıştay'ı, iltica başvurusunda bulunan Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesini onayladı

Yeşildağ'ın yaptığı iltica talebi değerlendirme aşamasında olduğu için mahkeme kararı bekletiliyor

Fotoğraf: X

Yunanistan Danıştay’ı, aldığı kararla Türk iş insanı Ali Yeşildağ'ı Türkiye'ye iade edilmesine yeşil ışık yaktı.

Geçen yılki genel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aleyhindeki iddialarını sosyal medyada yayınlayan Yeşildağ, Türkiye'de cinayet, silahlı soyguna teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından aranıyor.

Hukuk kaynaklarının Reuters'a verdiği bilgiye göre, Yeşildağ'ın yaptığı iltica talebi değerlendirme aşamasında olduğu için mahkeme kararı bekletiliyor. Yeşildağ, Erdoğan ile husumetini ve Türkiye'de can güvenliğinin tehlikede olduğunu gerekçe göstererek geçen yıl eylül ayında iltica talebinde bulunmuştu.

Bir dönem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yakın ilişkileri olduğunu beyan eden 54 yaşındaki Yeşildağ, geçen yıl Yunanistan ve Türkiye sınırına yakın bir kasabada gözaltına alınmış, Türkiye ise 1986 yılında işlediği suçlardan dolayı iadesini istemişti.

Bu yılın başlarında Yunanistan yüksek mahkemesi ve adalet bakanı, Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesine karar vermiş ancak Yeşildağ en yüksek idare mahkemesi nezdinde itirazda bulunmuştu.

Bir hukuk kaynağı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin iade kararlarının tekrar incelenmesi için Yeşildağ'ı iade işleminin 23 Ağustos'a kadar askıya alınmasına karar verdiğini belirtti.

Yeşildağ'ın avukatlarından Thanassis Kampagiannis "Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesi vücut bütünlüğünü ve hayatını tehlikeye atabilir" dedi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU