İsrail'in Güney Lübnan'daki saldırısında Hizbullah saha komutanı öldürüldü

İsrail saldırısında ölen iki kişiden birinin Hizbullah'ın Rıdvan biriminde saha komutanı olduğu belirtildi

İsrail'in Güney Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarının ardından dumanlar yükseliyor / Fotoğraf: AFP

Üç güvenlik kaynağı İsrail'in Güney Lübnan'daki Cumeycime'de üç katlı bir evi hedef alan saldırısında en az iki kişinin öldüğünü ve 10'dan fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Kaynaklar ayrıca, enkaz altında sağ kalanları arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters haber ajansına konuşan iki güvenlik kaynağı, İsrail saldırısında ölen iki kişiden birinin Hizbullah'ın Rıdvan biriminde saha komutanı olduğunu söyledi.

Saldırıda öldürülen Habib Matuk, bu yılın başlarında bir İsrail saldırısında öldürülen bir başka Rıdvan komutanının yerini almıştı. Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığına göre aynı kaynaklar, Matuk'un sınır kasabaları Safad el-Battih ve Cumeycime'yi hedef alan birkaç saldırıdan birinde öldürüldüğünü ifade ettiler. Tibnin Devlet Hastanesi Müdürü Muhammad Hammadi Reuters'e yaptığı açıklamada, saldırılardan sonra hastaneye 18 yaralının geldiğini ve bunlardan ikisinin durumunun kritik olduğunu belirtti.

Hizbullah’ın, Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze Şeridi sınırındaki İsrail kasabalarına saldırmasından kısa bir süre sonra ‘destek cephesi’ kurduğunu ve Filistinlilere destek verdiğini açıklamasından bu yana İsrail ile Hizbullah arasında karşılıklı ateş devam ediyor. Reuters’ın istatistiklerine göre İsrail ile Lübnan arasındaki sınır ötesi karşılıklı bombardıman, 100'den fazla sivilin ve Lübnan'daki 300'den fazla Hizbullah savaşçısının ölmesine sebebiyet verdi. Çatışmalar ayrıca, Lübnan'ın sınır kasabalarında ve köylerinde 2006 savaşından bu yana görülmemiş bir yıkıma neden oldu

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU