Kayseri'de yaşanan olaylarda "örgüt izi"

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kayseri’deki olayları “provoke eden” sosyal medya hesaplarında "terör örgütü" bağlantısı tespit edildi.

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Kayseri’de Suriyeli bir kişinin Suriyeli bir çocuğa cinsel istismarı ile çıkan olayları “provoke eden” sosyal medya hesaplarında “terör örgütü” bağlantısı tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yapılan çalışmalar sonucunda provokatif ve dezenformasyon paylaşımda bulunan hesapların bazılarının PKK, bazılarının FETÖ bağlantılarının olduğu, bunların yanı sıra Amerika ve Almanya bağlantılı şahısların da bulunduğu belirlendi.

Ne olmuştu?

30 Haziran’da Kayseri’de Suriyeli bir kişinin Suriyeli bir çocuğa cinsel istismarı sonrası şehirde Suriyelilere tepki gösteren bir grup taşkınlık çıkartmıştı.

Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu mahallelerinde kalabalık gruplar; yabancı uyruklulara ait araçlara ve işyerlerine zarar vermiş, olaylarda yaralanan 10 polis hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Bu olayların yaşanması sonrası, Türkiye-Suriye sınırındaki bazı Suriyeli gruplar, Türk bayraklarını indirmiş, bölgede bulunan Türk güvenlik güçlerinin araçlarına saldırmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası Türkiye’deki bazı şehirlerde protesto gösterileri düzenlenmişti.

Güvenlik güçleri Türkiye’de ve Suriye sınırında taşkınlık çıkaran kişileri tespit etmek için çalışma başlatmış ve olaylara karışan çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU