CHP duyurdu: Özel'in ziyaret isteğine Şam'dan olumlu yanıt geldi

CHP’li Bulut, Suriye yönetiminin CHP lideri Özgür Özel'in ziyaret isteğini kabul ettiğini belirterek, “Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede ve hangi tarihte görüşüleceği konuşulacak” dedi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Suriye yönetiminin, Genel Başkan Özgür Özel'in ziyaret talebini kabul ettiğini açıkladı.

Halk TV'de katıldığı canlı yayında konuşan Bulut şunları kaydetti:

Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede ve hangi tarihte görüşüleceği konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam'dan da olumlu cevap geldi

Özel, Suriyeli sığınmacılar konusunda yaptığı açıklamada, "Gidip Sayın Esad’la görüşüp Türkiye’yle bir masaya oturmasıyla ilgili net talebimizi iletip bu konuda kolaylaştırıcılık mı dersiniz, arabuluculuk mu dersiniz, ana muhalefet sorumluluğu mu dersiniz; bunu yapacağız" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan yeşil ışık yakmıştı

CHP Genel Başkanı Özel'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşmeyi gündeme getirmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeşil ışık yakmış; 28 Haziran'da cuma namazı çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada "Geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur" ifadelerini kullanmıştı. 

"Türkiye ile Suriye arasında yeniden ilişkiler kurulur mu?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Ve nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar Sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz asla yok" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada bir kez daha Suriye ile normalleşme mesajı vererek "Bizim Sayın Putin ile Beşşar Esed'e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir" demişti. 

 

Independent Türkçe, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU