Beyaz Saray: Ateşkes anlaşması konusunda Hamas ile İsrail arasında uçurumlar var

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Kirby, "İki tarafın pozisyonları arasında hala bazı boşluklar var” dedi

Gazze ile İsrail sınırı yakınlarında bir tankın üzerindeki İsrail askerleri / Fotoğraf: AP

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki üst düzey ABD yetkilisinin İsrail ve Hamas arasında ateşkes görüşmeleri için Kahire'de bulunduğunu ve iki taraf arasında hala görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters’ten aktardığına göre CIA Direktörü William Burns ve ABD'nin Orta Doğu temsilcisi Brett McGurk'ün Mısır, İsrail ve Ürdünlü yetkililerle görüşmek üzere Mısır'da bulunduğunu belirten Kirby, önümüzdeki birkaç gün içinde "takip görüşmeleri" yapılacağını belirtti.

Kirby, "İki tarafın pozisyonları arasında hala bazı boşluklar var, ancak orada (ilerleme kaydetme) şansımız olmadığını düşünmeseydik oraya bir ekip göndermezdik... Elimizden geldiğince bu boşlukları kapatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamas, yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu "müzakerelerin önüne daha fazla engel" koyarak ateşkese varılmasını ve Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılmasını amaçlayan müzakereleri engellemekle suçladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU