Netflix belgeseline konu olan 1000 Çocuklu Adam, evlatlarına bir öneride bulundu

Meijer'in sperm bağışı yapması 2023'te yasaklanmıştı

Netflix belgeseli 1000 Çocuklu Adam'ın odağındaki Jonathan Jacob Meijer (Jonathan Jacob Meijer)

Yeni Netflix belgeseli 1000 Çocuklu Adam'ın (The Man with 1000 Kids) odağındaki üretken sperm donörü Jonathan Jacob Meijer, çocuklarının bilmeden ensest ilişkiye girmemek için sosyal medyada bir işaret kullanmalarını önerdi.  

Netflix'in belgesel dizisi, Meijer'in nasıl yıllarca sperm bankalarına ve özel olarak tanıştığı kadınlara sperm bağışladığını detaylandırıyor. 2023'te, dünyada 550'den fazla çocuğun babası olduğunu itiraf edince, Lahey Bölge Mahkemesi ensest doğum korkusuyla Meijer'in sperm bağışı yapmasını yasakladı.

Duruşmada Hollandalı yargıç, Meijer'e ensest riskini sordu. Belgeselde sunulan mahkeme dosyalarına göre avukatları şöyle cevap verdi:

Sanık, donör çocukların, ensestten endişeleniyorsa, sosyal medyada bir işaret kullanarak kimliklerini belli edebileceğini savunuyor.

Donör annelerinden biri olan Kate isimli Avustralyalı bir kadın bunu reddetti.

Birçok çocuk o işareti sergilemek istemeyebilir. Pek çok çocuk mahremiyetini korumak isteyebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent öneriyi sorduğunda Meijer ilk başta "Bunu söylediğimi unutmuştum!" diye cevapladıktan sonra "Ama ciddi bir fikir" diye ekledi.

Bu fikri sosyal medyanın sunduğu imkanları göstermek isterken bulduğunu anlatarak devam etti, 2007'de sperm bağışlamaya ilk başladığında sosyal medyanın olmadığını ekledi.

"Donörlük yapmaya başladığımda Facebook, YouTube veya Instagram'ın olmadığını vurgulamak istemiştim yalnızca. Belki WhatsApp bile yoktu" dedi.

Dünya çok değişti. Facebook çıktığında insanların, bağış alanların ve çocukların birbirini bulabileceğine yüzde yüz emin oldum. Durum buydu. İnsanlar çok kolayca Hollanda'daki donör sahibi ebeveynler için bir grup açabilir ve konuşurlar. 'Benim donörüm Lahey'den' 'Aa, benimki de!' Ve benim ismimi biliyorlar.

İşaret daha çok dijital dünyada her zaman bir çözüm bulunabileceğini göstermek içindi. Bence insanlar sorunlar hakkında çok fazla konuşuyor. Basit olabilir. İsterlerse bir işaret koyabilirler. Açık fikirli olmak ve her yerde sorun görmemek lazım.

Hafta başında The Independent, belgeselde yer alan iki donör anne Natalie ve Suzanne'le çocuklarının kaç kardeşi olduğunu öğrenmenin hayatlarını nasıl alt üst ettiği ve ensest doğum riskine dair korkuları hakkında konuştu.

Meijer de belgeseli niye yanıltıcı bulduğunu ve "tamamen iftira" diye nitelendirdiği suçlamaları The Independent'a anlattı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU