Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi

Fotoğraf: X

Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) yeni başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimde 515 oy alırken rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç aday olmuştu.

İmamoğlu'nun hazırladığı 14 kişilik Encümen Üyeleri listesinde, 2 DEM Parti, 1 İYİ Parti, 1 de Yeniden Refah Partisi'nden aday yer aldı.

DEM Parti'den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak;

İYİ Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı;

Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Encümen Üyesi Adayı gösterildi.

İmamoğlu konuştu

Seçildikten sonra İBB Başkanı İmamoğlu TBB Başkanı sıfatıyla ilk konuşmasını yaptı. İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle: 

(AK Parti’nin adayı Ahmet Metin Genç’e yanıt) Bizim şu anda devraldığımız Belediyeler Birliği’nin encümeninde tek bir kişi diğer partilerden yok. Yanılmıyorsam iki üyesi MHP’de, geri kalanın tamamı AK Parti üyesi. O bakımdan bizim bugün geldiğimiz nokta bu yanlışı düzeltme noktasıdır. O yüzden önemli bugünkü başlangıç. Şahidiyim, süreci koordine eden genel başkan yardımcımız burada. Genel başkanımızla her anını paylaşarak süreç yürüttüklerini biliyorum. Ne yazık ki tüm çabalarımıza, tüm talebimize rağmen bu listenin birlikte çıkarılan bir listeye dönüşmesine de AK Parti’den bir onay gelmedi. Liste çıkaracaklarını dün itibarıyla bildirdiler. Kendi partisinde konuşamadığı birçok şeyi burada konuşmasını hayranlıkla izledim. Bu özgürlük iyi bir şeydir. Kendi partinde olsa bile yanlış giden bir şeyi söylemek iyidir. Muhalefet olmaya alışınca istemenin sınırı yok. Her şeyi istemek lazım. Belediyecilik tarihimizin yeni ve umutlu bir dönemine adım atıyoruz. Bu dönem milletimizin 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde ortaya koyduğu iradeyle şekil bulmuştur. Bugün siyasi kutuplaşmanın dinamikleriyle yerel siyaseti anlamak ve etkilemek mümkün değildir. Birbirini yok etmeye kararlıymış gibi yapılan siyasetle seçim kazanmak asla mümkün değildir. Ülkemiz bütün dünyaya inanılmaz bir demokrasi dersi vermiştir.  

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU