Londra, Paris ve Berlin, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile iş birliği yapmadığı için İran'ı kınayan bir karar taslağını dün akşam UAEA Yönetim Kurulu'na sundu.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
UAEA tarafından üye ülkelere gönderilen bir metinde İngiltere, Fransa ve Almanya'nın İran'a karşı bir karar taslağını bu hafta oylanmak üzere ajansın 35 ülkeden oluşan yönetim kuruluna resmen sundukları bildirildi.
Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığına göre karar taslağının sunulması, 18 ay önce kabul edilen ve Tahran'ın İran'daki beyan edilmemiş sahalarda bulunan uranyum izlerine ilişkin UAEA’nın soruşturmasına acilen uymasını emreden bir kararın ardından geldi.
UAEA dün yaptığı açıklamada, İran'ın iki sahada bulunan izlerin varlığını henüz açıklamadığını bildirdi.
UAEA ayrıca İran'ın uranyumu yüzde 60 gibi yüksek bir seviyeye kadar zenginleştiren ve radyoaktif metal stoklarını biriktirmeye devam eden nükleer silah sahibi olmayan tek devlet olduğunu söylüyor.
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.