Suudi Arabistan’dan hacılar için çeşitli seçenekler içeren 6 paket

Kolay bir Hac yolculuğu için her hacının kişisel gereksinimleri dikkate alındı

‘Ekonomi ve Mina Vadisi Kuleleri’ adlı iki paket, hacıların kişisel ihtiyaçlarını karşılayan çeşitli seçenekler içeriyor / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan vatandaşı olsun olmasın, bu yıl hac ibadetini yerine getirmek isteyenlere çeşitli seçenekler sunuldu. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, genel olarak her hacı adayının kişisel gereksinimlerini karşılayan çeşitli seçenekleri içeren elektronik yolla sunduğu iki farklı paketle önceki paketlerini zenginleştirdi. Şu anda elektronik yolla sunulan 6 paket bulunuyor. Bütün bu paketlerle hacılara sunulan hizmetin kapsamı genişletilmeye çalışılıyor ve hacca kaydolunduğu gibi elektronik ortam üzerinden bu paketler alınabiliyor.

Bakanlık tarafından başlatılan iki yeni paket (Ekonomi paketi ve Kadana Kuleleri paketi), hac ibadetini yerine getirmek isteyen Hacı adayları için kolay bir yolculuk ve zengin bir deneyim sağlayan yeni özellikler ve hizmetler içerirken, daha önce dört paket bulunmaktaydı.

Ekonomi paketi, hacı adaylarının Mekke'de Terviye, Kurban ve Teşrik günlerinde temel hizmetlerle donatılmış mobilyalı konutlarda masrafları kendilerine ait olmak üzere yaşamalarına olanak tanırken, Mina'da hacı adayları için konaklama içermiyor ve ulaşım fiyatları ise hacı adayının gideceği yere göre değişiyor.

Kadana Kuleleri paketi ise Mina'da yeni kulelerde konaklama ve seyahat boyunca konforlu klimalı otobüsler sunuyor. Her iki paket de çeşitli menü, seyahat boyunca sıcak ve soğuk içecekler, Arafat'ta klimalı kamp alanları ve Müzdelife'de gece hizmetleri gibi kapsamlı avantajlar içeriyor.

Ekonomi paketinin fiyatı yaklaşık bin 76 dolar (4 bin 36 riyal), Kadana Kuleleri paketinin fiyatı ise 3 bin 662 dolar (13 bin 733 riyal) olup her iki pakete de Mekke'ye kara ve hava yoluyla ulaşım dahil değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından geçtiğimiz şubat ayında, hem bu yıl Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar hem de mukim hacı adayları için daha önce açıklananlara ek olarak bu iki paket açıklandı. Hac ibadetini yerine getirmek isteyenler, Bakanlığın internet sitesindeki elektronik portal üzerinden kaydolabiliyor. Daha önce Hac yapmamış olanlar öncelikli olmak üzere, şartları karşılayanlar akıllı telefon ve tabletlerde kullanılabilen Nusuk uygulamasını kullanarak da Hacca kayıt yaptırabilirler.

Bakanlık farklı fiyatlarda 4 paket sunuyor. Dördüncü paketin fiyatı Mekke'ye kara ve hava ulaşımı hariç yaklaşık bin 50 dolar (3 bin 984 riyal) tutarında seyrediyor. Mekke'deki ulaşım ve konaklama masraflarının yanı sıra, Mekke’den Mina'ya sağlanacak ulaşım hizmeti de fiyata dahil değil.

Üçüncü paketin fiyatı ise 3 bin 500 dolar (13 bin 150 riyal) civarında. Bu paket Hacılara sağlanacak hizmetlere ek olarak Mina'daki kulelerde üç öğün yemekli konaklama, Arafat'ta yemek imkanı, soğuk ve sıcak içecekler, konaklama dahil tüm temel hizmetlerle beraber birçok başka hizmeti içeriyor. Ayrıca pakete Müzdelife'de bir çekyat ve diğer bazı hizmetler de dahil.

Fiyatı 2 bin 150 dolar (8 bin 92 riyal) olan ikinci paket, Mina'da konaklama ve üç öğün yemek imkanı sağlıyor. Bu paket, Arafat'ta açık büfe öğle yemeği eşliğinde konaklama ve dinlenme imkânı sağlarken, 2 bin 750 dolar değerindeki birinci paket (10 bin 366 riyal), Mina ve Arafat'ta konaklama, Mina'da üç öğün yemek, Arafat ve Müzdelife'de birer öğün yemek imkanı sunuyor.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hacı adaylarına konaklama, uçak bileti, ulaşım, rehberlik ve kolaylıkla Hac vizesi alma gibi çeşitli paketler ve kapsamlı hizmetler sunan Nusuk Hac platformunu geliştirmek için bir grup stratejik ortakla iş birliği yaparak, tüm hizmetleri hacı adaylarının konforuna uyarlamak ve onlara entegre bir inanç deneyimi yaşatmak istiyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU