Cevdet Yılmaz: Ülkemize gelen yatırımların artmasını sağlayacak yeni yol haritasını paydaşlarımızla çalışıyoruz

Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde önceliğimiz ülkemizde yatırımcıların öncelik verdiği güven ortamını sağlamak, finansal istikrarı pekiştirmek, sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışını sağlamaktır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'ye gelen yatırımların nitelik ve nicelik olarak artmasını sağlayacak yeni bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarına uluslararası bir bakış açısı kazandırılmasını amaçlayan Yatırım Danışma Konseyi toplantısı hazırlıklarını ele alacağız" dedi.

Yılmaz bugünkü toplantının özel sektör tarafından istihdam eksenli önemli bir ihtiyaç alanı olarak dile getirilen ve Orta Vadeli Program'da da yer alan öncelikli reform alanlarından biri olan "Mesleki Teknik Eğitimde Özel Sektör Odaklı Dönüşüm" konusunun özel olarak ele alınacağını da söyledi.

Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde önceliğimiz ülkemizde yatırımcıların öncelik verdiği güven ortamını sağlamak, finansal istikrarı pekiştirmek, sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışını sağlamaktır" dedi.

Toplantının tamamlanmasının ardından gelişmeler yazılı açıklama ile duyurulacak.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU