Mansur Yavaş mazbatasını aldı

Yavaş, AK Partili belediye başkanlarına da “Gelin birlikte hizmet edelim’ çağırımı tekrar edeceğim. Umarım gereken dersler çıkartılmıştır” çağrısı yaptı

Yerel seçimlerde yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş mazbatasını aldı

Yüzde 60.44 oy oranıyla yeniden başkan seçilen ve AK Parti’li rakibi Turgut Alınok’a yüzde 28,76 fark atan Yavaş, 2. dönemine resmen başladı.

Mazbatasını alan Mansur Yavaş şu açıklamalarda bulundu:

Öncelikle 5 yıl hizmetten sonra güvenini Türkiye rekoru kırarak belirten Ankara halkına teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın diyorum. Hesap verebilen, ortak akılla hareket eden sosyal belediyeciliğe devam edeceğimi, asfalt ve plastikten üretilen şeylerin belediyecilik olmadığını söylemiştim. İçinde insan olmayan hiç bir şeye para harcamayacağımı söyledim.  Çünkü bu para halkın parasıdır. Onların verdiği parayla bütçeyi idare ediyoruz. Çok şükür Ankara yüksek bir oyla bu güvenini belirtti. Mansur Yavaş belediyeciliği adını verdiğimiz belediyeciliği tescilledi. İnşallah bize güvenenlerin başını eğdirmeden yolumuza devam edeceğiz. Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde ve dünya başkentleriyle yarışır bir başkent yapmak ana hedefimiz olacak.”

“Gelin birlikte hizmet edelim”

Tatlar arıtma tesisinin kredisi gibi çok önemli işlerimiz bekliyor. Önceliğimiz oralar olacak. Tek tek detaya girmek istemiyorum ama bize engel olan belediye başkanlarının hepsini kendi ilçelerinde şikayet ettim ve Ankara halkı onları cezalandırdı. Rakip partiden 8 ve 1’de bağımsız belediye başkanı var. Onlara ‘Ankara halkı bizi hizmet etti. Gelin birlikte hizmet edelim’ çağırımı tekrar edeceğim. Umarım gereken dersler çıkartılmıştır. Ankara halkı onları cezalandırmıştır. Gerisini kendileri bilir.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU