CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay: Halk kazandı, İzmir kazandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Cemil Tugay, açık ara önde gitmesi üzerine kameralar karşısına geçti ve bir açıklama yaptı

Fotoğraf: Twitter

 

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ilk değerlendirmesini yaparak, balkon konuşması yapmak için hazırlıklarını yapan AKP'ye, "İzmir'in balkonları güzeldir. Balkonlarda biz çay içeriz, çay içmelerini tavsiye ediyorum. Hava da güzel" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tugay'ın açıklamaları şöyle:

Büyükşehri kazandığımız AK Parti adayına 14 puan civarında galibiyeti kazandığımız, göründüğü kadarıyla kesin gibi. Bundan dolayı gerçekten mutluluk duyuyoruz. Dönem boyunca örgütümüzle beraber İzmir'i korumak için, haklarımızı alabilmek için yoğun çalıştık. İzmir'in dört bir köşesinde on binlerce CHP'li emek harcadı. Aslında CHP yaptığı kurultaydan sonra sahip olduğu yeni mücadele ve yeni ruh ve azmiyle bu seçimde galiba Türkiye'nin kaderini değiştirecek başarı ortaya koydu.

Türkiye'de halkımızın beklediği yeni siyaseti karşılayan yepyeni CHP anlayışı ve karşılığı var. Bu bizim sadece İzmir'de kazandığımız zaferin ötesinde tüm Türkiye ile ilgili mutluluk yaşamımızı sağlıyor. Yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu düşünüyorum. Bazı ilçelerimizde çok yakın sonuçlar var. Ancak en olumsuz haliyle bile geçen döneme göre daha fazla ilçenin bizim olacağı açık. Türkiye haritalarında şu anda görülüyor ki Ege bölgesinin tamamı CHP'li belediyelerin yönetimine geliyor öyle görünüyorlar. Türkiye'de pek çok il CHP belediye başkanlarınla yönetilecek. Bundan sonrası tabii ki bize büyük sorumluluk yüklüyor. İzmir'de ve aldığımız diğer illerde fark yaratacak belediyecilik hizmetlerini göstereceğiz. Bize güvenlerini artıracağız. Gelecek bir genel seçimde inşallah iktidarı kazanacağımıza inanıyoruz. Biz bunu hedeflediğimizi söyledik. İstediğimiz şey önce gençlerimizin, çocuklarımızın bu ülkede geleceklerinin olduğuna dair umutlarını kaybetmemeleri.

Kendisine sahip çıkılmasını isteyen emekli, yaşlı, engelli, hastalarımızın bizim güvencemiz altında olmaları bilmeleri, sosyal demokrat politikalarımızı en üst seviyeye çıkararak insanlarımıza hizmet edeceğimizi belirtmek isterim. Başta seçmenlerimizin bize gösterdikleri güvenleri nedeniyle daha sonra parti örgütü üyelerimize, her birisi gecesini gündüze katıp, sahada çalıştıkları için ve bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başlarında görev yapan arkadaşlarımıza, tüm görevlilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.

"Halk kazandı, İzmir kazandı"

Cumhuriyet Meydanı'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve ilçe belediye başkanı adaylarıyla birlikte partililere seslenen Tugay, sandıklardan gelen verilere göre seçimi kazandıklarını belirtti.

Bu seçimin kaybedeninin olmadığını söyleyen Tugay, şöyle konuştu:

Hemşehrilerim, değerli İzmirliler, kazandık. Kim kazandı? Halk kazandı, İzmir kazandı. İnanın bana kaybeden hiç kimse yok, hepimiz kazandık. Bu vatanı, milleti seven, bu millete saygı duyan insanlar kazandı. O kadar mutluyuz ki Türkiye'nin her yerinde Cumhuriyet Halk Partisi, 1'inci parti. 34 yıllık hayalimiz bugün gerçekleşti. İzmir için bugün bir başlangıç. Bundan sonra eskisinden çok daha fazla çalışacağız, daha az uyuyacağız, daha çok yorulacağız. Üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum sizlere bir gram leke sürdürmeden önümüzdeki 5 yıl, bu şehrin taşı toprağı olacağım. Mahcup olmayacağız. Bize güveninizi boşa çıkarmayacağız.

Öte yandan Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çok sayıda partili, Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulundu.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU