CHP Genel Başkanı Özel: Yarın büyük bir zafer kazanacağız

Özel, “Devletin bütün imkânları bir parti için seferber edildi. Siyaset yapmayacakları söylenen bakanları siyasete karıştılar. Türkiye'nin her yerinde adaylarımız kendi özgüçleriyle mücadele etti” dedi

Fotoğraf: X - @CHPfotograf

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçime bir gün kala İzmir’de seçim çalışmalarını sürdürdü.  "Yarın büyük bir zafer kazanacağız. 1 Nisan'da Türkiye demokrasisi çok önemli bir güne adım atacak" diyen Özel, Balçova Belediyesi'ni ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Yarın sandıklar açıldığında İzmir'in güneşi sandıklara gelsin" diyen Özel şunları söyledi:

Çok umutluyuz. Geçmişte büyük ittifaklarla sağladığımız başarıyı seçmenin vicdanıyla ve 'Türkiye İttifakı' ile başaracağız. Demokrasi hep birilerinin, kendisine ve yandaşlarına kazandırmak; emekçilerin, emeklilerin süründürülmesi değildir. Ben veya herhangi bir adayım bir kişinin bile kalbini kırdıysa özür dileriz. 1 Nisan'da Türkiye demokrasisi çok önemli bir güne adım atacak.

“Devletin bütün imkânları bir parti için seferber edildi”

Türkiye'de bir partiyi devlet olarak gören anlayış olduğu müddetçe adil bir seçime ortamından bahsedemezsiniz. Devletin bütün imkânları bir parti için seferber edildi. Siyaset yapmayacakları söylenen bakanları siyasete karıştılar. Türkiye'nin her yerinde adaylarımız kendi özgüçleriyle mücadele etti. Devletle millet ne zaman yarıştıysa millet kazanmıştır. Bugün devletle 'Türkiye İttifakı' yarışıyor.

"Taşkınlık yapmamaya davet ediyorum"

Parti görevlilerinden bütün sonuçlar alınana, son ıslak imza teslim edilene, son seçim sandığından son sonuç kaydedilene kadar görev yerlerini terk etmemelerini isteyen Özel, şöyle konuştu:

Bugüne kadar kazasız, belasız bir şekilde geldik. Herkes çok dikkatli olsun. Yarın ufak tefek gerginlikler olabilir. Mutlaka sabırlı, hoşgörülü olunsun. Seçimde istenmedik olaylar yaşanmadı, çok az yaşandı. Bundan sonra da seçim sonuçları alınana kadar herkesi sağduyuya davet ediyorum. Yarın büyük bir zafer kazanacağız. Zaferimiz kimsenin hezimeti değildir. Bizim galibiyetimiz kimsenin mağlubiyeti değildir. Mutlu olacağız, sevineceğiz, taşkınlık yapmamaya kimseyi rencide etmemeye, kimseyi kaybettik hissiyatına sevk etmemeye davet ediyorum.

Bu seçimin kaybedeni kimse olmayacak. Türkiye'de demokrasi kazanacak, siyasete bir denge gelecek. Onun için sevinç gösterilerinde kutlamalarda, ölçülülük prensibini asla terk etmemeyi, hastaları, küçük çocukları, bebekleri düşünmeyi, belli bir saatten sonra yüksek ses, gürültü yapmamayı ve centilmenlik içinde galibiyeti karşılamayı bütün örgütümüze bir talimat olarak iletiyorum

"Başarılı olacağımıza inanıyoruz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet’e verdiği röportajda ise seçim sürecini değerlendirdi. Kampanya süresince sahada olduğunu söyleyen Özel, “17’si büyükşehir, 31 ilimizdeydim. İlçeler dahil 105 ayrı noktada miting ya da toplantı gerçekleştirdik. 31 Mart Pazar gününü bekliyoruz. Sahada, seçmende iktidardan büyük bir yılgınlık gözlemledik. Karnemizi 61 milyonu aşkın seçmenin 31 Mart günü gösterecekleri tercihleri belirleyecek. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Tüm seçmenleri sandığa, demokrasi şölenine davet ediyoruz” dedi”

“İktidar partisi yerel seçimden sonra kemer sıkma politikalarıyla, acı reçetelerle geliyor” diyen özel şunları söyledi:

Dolayısıyla 1 Nisan günü yurttaşın yapabileceği bir şey yok. Ancak 1 Nisan’ın önceki günü yani seçim günü yapılabilecek bir şey var. 31 Mart seçimleri iktidara sarı kartın gösterileceği, “Dur” deyip kırmızı ışığın yakılabileceği, hangi siyasi görüşten olursa olsun iktidarın yaptığı pervasızlıklara ‘dur’ denilebileceği seçimlerdir. 1 Nisan milletin sandıktan umudunu kesmediğini göstereceği seçimlerdir. 31 Mart seçimleri 11 ay sonra yeniden sandık karşısına çıkan iktidarın karne alacağı seçimlerdir. O yüzden 31 Mart günü yapılacak tercihler önemlidir.

“Emekliye müjde dediler, fos çıktı”

Emeklilerin durumuna da özellikle değinen Özel, “Her gün daha fazla emeklinin meydanlarda sesimize ses olduğuna, seslerini duyurmak için yanımıza geldiğine şahit olduk. Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. O gün en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 2,5 çeyrek altın alınıyor. O gün en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alan emekli 5,5 çeyrek altını kaybetti. AKP sözcüleri önce Ankara mitingini işaret ettiler, fos çıktı. İstanbul’da müjde dediler, fos çıktı. Son olarak, “Temmuz ayında masaya yatırırız” dediler. Emeklileri perişan etmeyi sürdürecek demektir. Emeklileri 31 Mart’ta iktidarın kendilerini yalnızlaştıran politikalarına ses çıkarmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe, AA, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU