Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'daki evinin daha değerli olduğunu öne sürdü: Anne ve babadan kalan tarlaları verelim yine evini satın alamayız

Altınok, Kırşehir Kaman Meşeköy Derneğince, Keçiören ilçesinde düzenlenen açık hava toplantısında konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, "Anne ve babadan kalan tarlaları verelim yine evini satın alamayız. Bunların hepsini verelim Yavaş'ın Londra'dan aldığı evle, değişiyorsa tabii. İşin ahlaki boyutu kalmadı." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vatandaşlardan 31 Mart'taki seçimde destek isteyen Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Keçiören'de kentsel dönüşüme karşı çıktığını, seçilmesi halinde bu sorunu çözeceğini söyledi. Yavaş'ın, Ankara'nın sorunlarını çözmediğini ifade eden Altınok, Keçiören'de yaptığı çalışmaları anlattı, açılışını yaptıkları Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin başkenti aydınlattığını belirtti. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Turgun Altınok, "'Mansur Yavaş'ın Londra'daki evi benim mal varlığımdan daha değerli.' demiştiniz. Yavaş'ın takas teklifine ne cevap vereceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Biri babadan, anadan kalmış ve belediye başkanı olmadan önce edinişmiş mal. Diğeri belediye başkanı olduktan sonra edinilmiş mal. Bir de oturduğu ev var. Ahlaki değil ama. Ahlaksızca, hayasızca iftiralar ve yalanlar, işi bu noktaya getirdi. 25 milyona şu an oturduğu evi hangi parayla aldı belediye başkanı olduktan sonra onu da bir açıklasın. Anne ve babadan kalan tarlaları verelim yine evini satın alamayız. Bunların hepsini verelim Yavaş'ın Londra'dan aldığı evle, değişiyorsa tabii. İşin ahlaki boyutu kalmadı. Yalan, çamur ve iftiralar atılıyor.

Altınok: Eskiden 300 bin vatandaşımız yardım alırken, Yavaş döneminde 188 bin kişiye düşmüş

Altınok daha sonra Ankara Vanlılar Vakfı ile iftarda bir araya geldi.

Altınok, iftar programında yaptığı konuşmada, belediye başkanı olması halinde yapacağı hizmetleri anlattı.

Ankara'da ulaşım ve trafik problemi olduğunu ifade eden Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı trafik sorununu çözmediği için eleştirdi.

Altınok, "Daha önce AK Parti döneminde Büyükşehir Belediye bütçesinin yüzde 8'i yardım ve desteklere gidiyor. Bunların hepsi elimizde bütçeler var ve yapılan yardımlar var. Pekala Sayın Yavaş'la bu yardımlar artmış mı, azalmış mı? Azalmış. Yüzde 8'den bütçenin yüzde 4'üne düşmüş. Diyor ya 'Ben yatırım yapmadım, yardım yaptım.' Yüzde 8, 4'e düşmüş. Eskiden 300 bin vatandaşımız Ankara'da yardım alırken bu, Yavaş döneminde 188 bin kişiye düşmüş" diye konuştu.

Ankara'da eser ve hizmetin bulunmadığını söyleyen Altınok, "Ankara Büyükşehir'in bütün şirketleri batak, zararda. Sadece EGO'nun zararı 5 yılda 17 misli artmış." dedi.

Altınok, Ankara'nın hak ettiği hizmetleri alamadığını ve gerilediğini, bu yüzden verilecek oyların gençler ve çocuklar için çok önemli olduğunu kaydetti.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU